Finale voor Ajax lonkt
Ajax na de 1-0 van Traoré. Foto: Rob van Vliet

Finale voor Ajax lonkt na zege op Lyon in kolkende Arena

Het Europese sprookje van Ajax blijft ook na vanavond voortduren. De Amsterdamse ploeg van trainer Peter Bosz versloeg woensdagavond in een uitzinnige Amsterdam Arena het Franse Olympique Lyon met maar liefst 4-1 en heeft zichzelf hiermee een goede uitgangspositie verschaft voor de return in de halve finale van de Europa League die volgende week donderdag in Frankrijk op het programma staat.

Eerste helft

In de eerste helft was Lyon de betere ploeg maar desondanks wist Ajax voor het thuispubliek nog voor de rust twee keer te scoren. Traoré was de eerste doelpuntenmaker. Op een voorzet van Ziyech schampte de Burkinees met zijn hoofd de 1-0 tegen de touwen. Tien minuten voor rust faalde Dolberg in de zestien meter niet en schoot hard de 2-0 binnen.

Tweede helft

Na de onderbreking konden de toeschouwers na nog geen vijf minuten voetballen weer juichen toen Younes voor de 3-0 aantekende. In de 68e minuut zorgde Valbuena namens de Franse ploeg met een prachtig afstandsschot ervoor dat de stand werd terug gebracht tot 3-1. De Fransen konden echter niet doorpakken en Traoré zorgde alweer op aangeven van Ziyech dat de voorsprong weer tot drie doelpunten werd uitgebouwd. Ondanks dat er nog van alles gebeurde werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een 4-1 eindstand in het voordeel van Ajax.

Onana

Gedurende de hele wedstrijd was Onana een enorme sta in de weg voor Lyon. Met katachtige reddingen is de doelman van Ajax bezig aan een fantastisch seizoen en heeft de keeper zijn basisplaats bij de Amsterdammers ruimschoots waargemaakt.

De uitwedstrijd in Lyon

Ajax kreeg voor haar supporters 2800 kaarten toegewezen voor de return in de halve finale tegen Lyon. Vanmiddag rond vier uur waren er ruim 2100 tickets verkocht. Naar alle verwachting zullen ook de resterende kaarten nog verkocht worden en zal de ploeg van Peter Bosz in het ‘Parc Olympique Lyonnais’ stadion gesteund worden door een volledig gevuld uitvak.

Statistieken

De statistieken tegen Lyon zijn zeer goed te noemen. Voor de vanavond gespeelde halve finale van de Europa League speelde Ajax vier wedstrijden tegen de Fransen. Van die wedstrijden speelde Ajax er twee gelijk en werden er twee winnend afgesloten.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Nieuwe titelkansen voor Ajax na debacle Feyenoord tegen Excelsior

Ajax lijkt kansloos voor de titel