Filmpje en verhaal: Schalke – Ajax, ontlading uitvak na goal Younes

Man, man, man, wat een avond was het gister in Gelsenkirchen…. VTA reisde Ajax achterna voor de kwartfinale in de Europa League en nam samen met 2700 fanatieke Ajax-supporters plaats in een volledig gevuld uitvak in de VELTINS-Arena, het stadion van Schalke 04. Er kon bijna geen kip meer bij en zelfs op de tribune van de tegenstander zaten plukjes met Ajax-supporters.

Kijk, bijna niemand zei het echt hardop, maar natuurlijk had een groot deel van de Ajax-fans zich na de 2-0 tegen Schalke in Amsterdam al rijk gerekend én werd er stiekem zelfs al gedroomd van de finale in Stockholm.

Des te harder kwam de klap aan toen Ajax gister na bijna zestig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan keek. Niet alleen was het resultaat in het nadeel ook het vertoonde spel was geen schimp van de vertoning van een week terug, toen Schalke in Amsterdam werd zoek gespeeld en er met 2-0 werd gewonnen.

Hadden we het net na twee goals achter over een klap, toen er in de verlenging door de Duitsers een derde treffer werd gemaakt was er zelfs sprake van een ongelofelijk en bijna niet te beschrijven, misselijk makend, klote gevoel. We konden zonder overdrijven wel door de grond zakken en in het geval van de VELTINS-Arena gisteravond wel door de tribune blokken….

VTA was niet de enige die terneergeslagen was, de teleurstelling droop werkelijk waar van alle meegereisde supporters af. Van jong tot oud. Jong, omdat ze door de verhalen van de oudere supporters hunkeren naar Europees succes en de oudere fans omdat zij, door de triomfen uit het verleden minimaal nog één keer dat oppermachtige gevoel, dat er in de supporter los komt bij het winnen van een Europese prijs willen ervaren. Europees succes met de club die door deze supporters door dik en dun gesteund wordt…Van Groningen tot Kerkrade, van Gelsenkirchen tot Panathinaikos, en ga zo maar door ….

Samen met deze diehard Ajax-fans volgden donderdagavond in Nederland vele supporters de wedstrijd op de tv of op scherm, thuis of in de kroeg … Allen met hetzelfde doel: Hun cluppie Ajax door zien gaan naar de halve finale van een Europees toernooi. Voor dat ultieme en machtige ‘rood/witte’ supportersgevoel.

Weet je, we blijven natuurlijk allemaal Ajax-supporters en die houden van goed en verzorgd voetbal, maar als je kijkt naar de enorme verschillen in begroting tussen de Nederlandse clubs en bijvoorbeeld landen zoals Engeland, Duitsland en Spanje is het helemaal niet erg om soms wat minder kritisch te zijn als er eens slecht wordt gevoetbald en al helemaal niet als dat leidt tot Europees resultaat.

Gister spotte we ook fans die in shirts van FC Twente Schalke gingen aanmoedigen

Over Europees resultaat gesproken…. Gister spotte we ook fans die in shirts van FC Twente het Duitse Schalke 04 gingen aanmoedigen én er zichtbaar van genoten dat Ajax het even moeilijk had in Duitsland. Op zijn Amsterdamse gezegd snappen deze mensen er echt geen ene moer van. In feite staan ze er dan eigenlijk voor te klappen en te juichen, dat als ze weer eens door een ‘corrupte’ voorzitter in de top-5 van de Eredivisie eindigen, ze niet eens kunnen deelnemen aan de Europa League of de Champions League omdat Nederland niet genoeg Europese punten heeft vergaard…. Tjonge, jonge, jonge… Over ‘hoe zet je jezelf voor schut’ gesproken….. Niet te geloven…..

Als je je weet terug te knokken dan heb je het gewoon uitstekend gedaan

Maar goed, even terug bij de essentie van dit artikel. Als je als Ajax-fan en fan van het Nederlands voetbal alle bovenstaande beschreven zaken in acht neemt, en je er dan in slaagt je uit bij Schalke, de laatste jaren toch zeker een gerenommeerde Bundesliga-club, na een 3-0 achterstand, door goals van Viergever en Younes, met een enorme mentaliteit terug te knokken tot 3-2 en je je daarmee plaatst voor de halve finale dan heb je het gewoon uitstekend gedaan. En dan kun je echt niet anders dan enorm trots te zijn op de spelers en de technische staf die dit bereikt hebben. En dan mag je oprecht en zonder enige vorm van schaamte gaan dromen van de momenteel felbegeerde Europa League finale…..

Vergeet ik in dit stuk nog bijna te vermelden dat de 2-3 in Duitsland werd gemaakt door de in Duitsland geboren Younes en dat deze goal werd gemaakt in de Duitse minuten in een Duits Stadion….. Kan het eigenlijk nog mooier?

Tot slot, Bob Haarms zou tegen de spelers, de begeleiding, de club Ajax en alle supporters zeggen: “Goed gedaan fijne snuiters! En nu op naar die finale! Tak-Tak-Tak!’

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Vrije Tijd Amsterdam

PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina sport 

Ajax lijkt kansloos voor de titel 

Winst voor golden boys Ajax