Ajax naar de achtste finale van de Europa League
Foto: Rob van Vliet

Ajax naar de achtste finale van de Europa League

Ajax heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz versloeg in de Amsterdam Arena tegenstander Legia Warschau met 1-0. De eerste ontmoeting in Polen eindigde in 0-0.

Voor Ajax maakte Viergever de enige goal van de wedstrijd. Na een mislukt schot van Younes controleerde de Poolse keeper de bal niet en profiteerde Viergever door raak te tikken.

Ajax beheerste de eerste helft en de Polen probeerde toe te slaan

Ajax beheerste de eerste helft en de Polen probeerde toe te slaan via de counter. Ziyech was voor Ajax dichtbij een treffer en Legia kreeg het niet voor elkaar om de counters met een doelpunt als resultaat af te ronden.

Ajax kon niet genoeg doordrukken

Nadat Viergever Ajax in de tweede helft op 1-0 had gezet kon Ajax niet genoeg door drukken mede omdat de Oost-Europeanen zich weer wisten te reorganiseren. Warschau zag een gevaarlijke inzet van Dabrowski niet in de goal belanden. Aan de kant van Ajax waren Schöne en Ziyech met een afstandsschot nog dichtbij een treffer.

In de slotfase kreeg Ajax het nog lastig

In de slotfase kreeg Ajax het lastig en probeerde Legia nog een goal te forceren. Gelukkig voor de Amsterdammers leek Warschau niet meer over genoeg energie te beschikken om trefzeker te zijn.

Mede door de 1-0 winst heeft Ajax nu zeven wedstrijden op rij gewonnen. Komende zondag staat om 16:45 uur de thuiswedstrijd tegen Heracles op het programma.

Opstelling Ajax:

Onana, Veltman, Sánchez, Riedewald, Viergever, Klaassen, Schöne, Ziyech, Traoré, Dolberg (Nouri/82), Younes

Geel Ajax

Sánchez, Traoré, Veltman, Onana