Afscheid Davy Klaassen hoogtepunt bij blamage Ajax tegen Vitesse
Spandoek van AFCA GROEP HILVERSUM. Foto: Rob van Vliet

Afscheid Davy Klaassen hoogtepunt bij blamage Ajax tegen Vitesse

Het vuurwerk kwam vanmiddag in het Johan Cruijff Stadion niet van de door Marcel Keizer opgestelde spelers maar van het door Ajax georganiseerde afscheid voor oud-aanvoerder Davy Klaassen. De Hilversumse Ajax-speler kreeg onder het toeziend van ruim 51.000 toeschouwers, waaronder zijn vaste fans van AFCA GROEP HILVERSUM een stijlvol en oorverdovend afscheid aangeboden en bedankte op zijn beurt het Amsterdamse publiek.

De Hilversummer debuteerde op 27 november 2011 in de hoofdmacht van Ajax in de Eredivisie uitwedstrijd tegen N.E.C. Klaassen tekende op 15 juni 2017 een contract voor vijf jaar bij Everton FC, de nummer zeven van de Premier League in het voorgaande seizoen.

Ajax zelf bakte er zondagmiddag vrij weinig van en verloor in het eigen stadion kansloos met 1-2 van Vitesse. Extra pijnlijk gezien de prestatie van de amateurs van Swift die op 20 september jongstleden de Arnhemmers na een gelijkspel tijdens de reguliere speeltijd en verlenging met strafschoppen uit het KNVB bekertoernooi knikkerde. De uitschakeling van Vitesse zorgde namelijk voor hilarische en grappige momenten over de Arnhemse ploeg, van met name Swift en Ajax supporters. De Ajax spelers verlieten zondagmiddag na het laatste fluitsignaal onder begeleiding van een striemend fluitconcert het veld.

Trainer Marcel Keizer wordt door de meest fanatieke supporters niks verweten. Voorlopig lijkt het bestuur bij Ajax de gebeten hond. Zij kregen vanaf de tribune de nodige verwensingen toegeschreeuwd. Ook hing er voor de wedstrijd op de overloop van de parkeerplaats bij de Toekomst naar het Johan Cruijff stadion een spandoek met de tekst ‘Henrichs en Bergkamp rot op’. Welke supportersgroepering of individuen voor dat doek verantwoordelijk zijn is ons onbekend.

Afscheid Davy Klaassen hoogtepunt bij blamage Ajax tegen Vitesse
Instagram foto mokumfanatics

Zondag 1 oktober staat de eerstvolgende wedstrijd voor Ajax op het programma. Dan speelt het team van Marcel Keizer de uitwedstrijd in Friesland tegen Heerenveen.

vrijetijdamsterdam.nl