Een slechte generale, is een goede repetitie.....
De Ajax Vrouwen voor een eerdere wedstrijd in de competitie. Foto: Jacques Kattenburg

Een slechte generale, is een goede repetitie…..

Een slechte generale, is een goede repetitie… Althans dat is te hopen voor de vrouwenploeg van de Amsterdamse Football Club Ajax. Het team van trainer/coach Bennoh Nihom verloor de laatste krachtmeting voor de play off serie op eigen veld met 0-3 van PSV.

Dit verlies betekende voor Ajax de eerste verliespartij van dit seizoen. En dat notabene in de laatste reguliere competitiewedstrijd.

De bezoekers uit Eindhoven oogde een stuk gretiger dan de Amsterdamse ploeg

Een terechte zege dat wel. De bezoekers uit Eindhoven oogde een stuk gretiger dan de Amsterdamse ploeg en wellicht speelde de stand op de ranglijst ook wel mee. PSV moest winnen om zich te plaatsen voor de kampioenspoule en de Ajax Vrouwen hadden zich al verzekerd van de beslissingswedstrijden waar ze de titel gaan verdedigen.

Voor de PSV vrouwen scoorde Lewerissa op de toekomst een keertje en was Kuijpers verantwoordelijk voor de tweede en derde Eindhovense treffer.

Ajax topschutter Marjolijn vd Bighelaar speelde haar 100e wedstrijd 

Ondanks de slechte middag nog een leuk bijkomend feitje: Ajax topschutter Marjolijn vd Bighelaar werd voor de wedstrijd gehuldigd door Jan Buskermolen. Ze speelde in totaal 100 duels in dienst van de Ajax Vrouwen.

Op 16 maart start Ajax met de kampioenspoule. Ze worden in die poule vergezeld door FC Twente, PEC Zwolle, Heerenveen en PSV.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Zes Ajax Vrouwen opgeroepen voor Nationale ploeg 

Hoofdrol Ajax speelster Kaagman bij overwinning Ajax

Ajax Vrouwen winnen van Excelsior

Uitgespeelde wedstrijd tegen Twente eindigt voor Ajax Vrouwen in Mineur

Aanvoerders droegen dit weekend een aanvoerdersband in regenboogkleur