Mooie CL zege voor Ajax Vrouwen tegen Praag
Ajax Vrouwen voor wedstrijd tegen Sparta Praag. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Mooie CL zege voor Ajax Vrouwen tegen Praag

Schitterend sportnieuws voor het Amsterdamse vrouwenvoetbal en Ajax in het bijzonder. De ploeg van trainer/coach Bennoh Nihom rekende tijdens het CL duel tegen Sparta Praag in de beginfase van de tweede helft op Sportpark de Toekomst resoluut af met de Tsjechische ploeg. Na tien minuten spelen stond Ajax onder het toeziend oog van Edwin van der Sar en oud Ajax-aanvoerder Daphne Koster met twee doelpunten voor.

Mooie CL zege voor Ajax Vrouwen tegen Praag
Ajax vs Sparta Praag. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Een afstandsschot belandde bovenop de Amsterdamse goal

Ajax kwam goed uit de startblokken, was de eerste tien minuten de bovenliggende partij maar wist geen echte grote kansen te creëren. Nadat Ajax was uitgeraasd was de tegenstander uit Praag tot aan de rust vrijwel de bovenliggende partij. Dat overwicht leverde echter maar één keer gevaar op toen een afstandsschot boven op de lat van de Amsterdamse goalie belandde.

Na de rust was Ajax dan toch slagvaardig

Na de rust nam Ajax net als in de eerste helft direct het initiatief en was het in tegenstelling tot de eerste 45 minuten wél slagvaardig. Nadat Lina Zalmi in de 47e minuut de eerste ‘rood/witte’ treffer had gescoord zorgde Kelly Zeeman er namens de Amsterdamse ploeg in de 55e minuut voor dat de 2-0 op het scorebord stond. Zeeman scoorde uit een mooie vrije trap en Zalmi haar goal was een afstandsschot.

Mooie CL zege voor Ajax Vrouwen tegen Praag
Het publiek zag een leuke pot CL voetbal. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De Tsjechen verzuimde de aansluitingstreffer te maken

Sparta Praag, dat nu wel moest komen en dat ook deed had in die laatste fase van het tweede bedrijf twee keer een grote kans om te scoren. Spits Lucie Martinková had de bal werkelijk waar voor het intikken, maar schrok blijkbaar zo van die kans dat Soraya Verhoeve op het laatste moment een tegentreffer kon voorkomen.

Een kopbal ging vlak voorlangs de Ajax goal

Ajax leek er een paar keer doorheen te kunnen komen maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet. Tijdens de slotfase van de wedstrijd waren de Tsjechen nog een keer heel dichtbij een doelpunt. Echter ging een kopbal vlak voorlangs het Ajax doel.

Met dit resultaat heeft Ajax een mooi uitgangspunt voor de uitwedstrijd die over twee weken in het Tsjechische Praag gespeeld zal worden.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Ajax Vrouwen starten woensdagavond met CL avontuur