Ellen Jansen heldin bij winnende Ajax Vrouwen tegen Zwolle
Heldin Ellen Jansen. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ellen Jansen heldin bij winnende Ajax Vrouwen tegen Zwolle

De deze zomerperiode van FC Twente overgekomen voetbalster Ellen Jansen is in een bij vlagen regenachtige wedstrijd van haar nieuwe club Ajax tegen PEC Zwolle de heldin van de avond geworden. Dé nummer 9 van de Amsterdamse club zorgde voor de openingstreffer en de daarop volgende goal. Uiteindelijk gingen de Ajax Dames met een 3-1 overwinning van het veld richting de kleedkamers van Sportpark de Toekomst.

Ellen Jansen heldin bij winnende Ajax Vrouwen tegen Zwolle
Vreugde na een Ajax doelpunt. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In een wedstrijd waar Ajax wel de bal rondspeelde maar verzuimde echt door te drukken en PEC Zwolle over het algemeen gezien te weinig lef toonde werden naast de goals van Jansen nog twee doelpunten gemaakt.

Maud Asbroek maakte namens PEC Zwolle de aansluitingstreffer waarna ‘good old’ Marjolijn van den Bighelaar in de 43e minuut de 3-1 wist te maken.

Na de rust probeerde Zwolle het wel maar was het niet bij machte het Ajax moeilijk te maken. De ploeg van de pas 31-jarige Ajax-coach Benno Nihom is in het achterhoofd ongetwijfeld bezig met de Europese ontmoeting voor de UEFA Women’s Champions League op woensdag 12 september thuis tegen Sparta Praag.

Voor deze wedstrijd dienen vrouwen in bezit te zijn van een kaart. De toegangsprijs voor het entreebiljet is slechts € 2,50.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Ajax start Eredivisie met thuisduel tegen PEC Zwolle.