Ajax Vrouwen verliezen met dikke cijfers in en tegen Lyon
Ajax Vrouwen, voor eerdere CL duel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ajax Vrouwen verliezen met dikke cijfers in en tegen Lyon

De Ajax Vrouwen zijn afgedroogd door Olympique in Lyon. In Frankrijk verloren de Amsterdamse speelsters met maar liefst 0-7. Daarmee is het Champions League avontuur voor de ploeg van trainer Bennoh Nihom definitief ten einde. De Ajax Vrouwen konden een week eerder ook niet stunten tegen de Franse ster voetbalsters, in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League verloren de Amsterdammers toen kansloos met 0-4.

Ajax stond in Frankrijk na vier minuten spelen al op een 0-1 achterstand en na 22 minuten spelen zelfs met 0-4. Daarna ging de storm even liggen en werd de rust met vier goals verschil bereikt.

Na de rust kon Ajax wederom geen vuist maken en had de Amsterdamse ploeg in totaal weer vier keer het nakijken. Het Franse veld werd zodoende met een 0-8 verlies verlaten.

Tegenover het nieuws van de uitschakeling staat het goede nieuws dat onlangs bekend werd gemaakt. Ajax-speelsters Lize Kop, Kika van Es, Liza van der Most en Ellen Jansen behoren tot de 23 speelsters die bondscoach Sarina Wiegman heeft geselecteerd voor de finale van de play-offs tegen Zwitserland. Oranje start het tweeluik volgende week vrijdag (9 november) met een thuisduel in de Utrechtse Galgenwaard en vier dagen later is de return. De winnaar plaatst zich voor de 8e editie van het WK, dat komende zomer op Franse bodem plaatsheeft.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Ajax Vrouwen kunnen weer lachen na zege op Achilles ’29

Gerelateerd artikel: Jansen helpt Ajax Vrouwen op valreep aan een punt