Ajax Vrouwen starten Eredivisie met thuisduel tegen Zwolle
Ajax Vrouwen juichen na een goal in 2017. Foto: Jacques Kattenburg / J.K. Fotografie

Ajax Vrouwen starten Eredivisie met thuisduel tegen Zwolle

De Ajax Vrouwen starten vrijdagavond met de openingswedstrijd van de Eredivisie 2018/2019. Op Sportpark De Toekomst neemt de ploeg van trainer Bennoh Nihom het op tegen PEC Zwolle. De aanvangstijd is 19:30 uur.

Vorig seizoen kwam de Amsterdamse ploeg vier keer uit tegen Zwolle

De Amsterdammers die al twee jaar op rij landskampioen zijn speelde vorig seizoen maar liefst vier keer tegen de Zwollenaren. In al die wedstrijd werd er geen één keer verloren. De eerste wedstrijd werd thuis met 5-2 gewonnen waarna in de uitwedstrijd een puntendeling (2-2) volgde.

Van Lunteren speelt inmiddels voor Freiburg en Kaagman voor Everton

In maart 2018 versloegen de ‘rood/witten’ de dames van PEC met 3-1. In mei volgde een grote 0-4 zege in de uitwedstrijd in Zwolle. Tijdens die ruime zege was Desiree van Lunteren met twee goals belangrijk voor Ajax. Zij speelt inmiddels voor Freiburg. De overige goals werden gemaakt door middenvelder Linda Bakker en Inessa Kaagman. Terwijl Bakker ook dit seizoen nog in de Amsterdamse selectie zit speelt Kaagman inmiddels voor Everton in Engeland.

Over de Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn inmiddels niet meer weg te denken bij de club AJAX. De vrouwenafdeling is opgericht op 18 mei 2012 en zodoende was 2012/2013 het eerste seizoen dat ze meededen met de toen zo genoemde Women’s BeNe League. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark de Toekomst. De Ajax vrouwen worden aangemoedigd door een grotendeels vaste groep supporters.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Voetbalvrouwen Ajax plaatsen zich voor Champions League