KNVB-beker
Ajax-speelsters Kaagman in actie tegen ADO Den Haag tijdens de gewonnen bekerwedstrijd eerder dit jaar. Foto: Jacques Kattenburg

Het eerste vrouwenteam van AFC Ajax heeft thuis op Sportpark De toekomst een overtuigende zege geboekt tegen ADO Den Haag, 6-2. Door de zege zijn de vrouwen van trainer Ed Engelkes zeker van een plek in de halve finale van de KNVB-beker.

Loïs Oudenmast zorgde namens Ajax al binnen de minuut voor een 1-0 voorsprong. Niet veel later zorgde diezelfde Oudemast ook voor de tweede treffer, 2-0.

Nadat Ajax slordig balverlies leed kwamen de Hagenezen door toedoen van Shanique Dessing terug tot 1-2 waarna Inessa Kaagman met een goal de ruststand van 3-1 bepaalde.

Na de thee zorgde Dessing met haar tweede treffer voor een minimalisering van de Amsterdamse voorsprong, 3-2. Net als in de eerste helft kwam Ajax snel weer met een antwoord toen Desiree van Lunteren uit een hoekschop de 4-2 wist binnen te koppen.

Kaagman zorgde vervolgens met een afstandsschot voor de 5-2 en Van den Bighelaar zorgde met een doelpunt voor de 6-2 eindstand.

De Amsterdammers kregen van de week te horen dat de na dit seizoen vertrekkend trainer Ed Engelkes opgevolgd zal gaan worden door Benno Nihom.

Vrijdag 17 maart staat voor Ajax de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Achilles ’29 op het programma.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Lees ook: Ajax Vrouwen spelen verrassend gelijk tegen Telstar

Lees ook: Ruime overwinning Ajax Vrouwen tegen Achilles ’29