Ajax
Archieffoto: Ajax - Den Haag seizoen 2016/2017. Foto: Jacques Kattenburg

Ajax Vrouwen blijven steken op 0-0 tegen ADO

Op Sportpark de Toekomst is de vrouwenploeg van Ajax er niet in geslaagd een overwinning te behalen. De ploeg van trainer Benno Nihom speelde met 0-0 gelijk tegen ADO Den Haag. Er waren bij het duel zoals gebruikelijk weer veel supporters aanwezig om het eerste vrouwenteam aan te moedigen echter heeft het niet geholpen.

De Amsterdamse vrouwenploeg is dus nog volop in de race voor de eerste plek

Door dit gelijkspel staan de nog ongeslagen Ajax Vrouwen op 5 punten na 3 duels. FC Twente is koploper met 7 punten uit 3 gespeelde duels. De Amsterdamse vrouwenploeg is dus nog volop in de race voor de eerste plek in de Eredivisie bij de vrouwen.

Tussen Ajax en FC Twente staan de dames PSV

Tussen Ajax en FC Twente staan de vrouwen van PSV. Zij hebben evenveel gespeelde wedstrijden als Ajax alleen hebben de Eindhovenaren een beter doelsaldo.

Over de Ajax Vrouwen

Het damesvoetbal is volop in de bloei. Toch werd het Ajax Vrouwenteam pas opgericht in 2012. De dames spelen hun thuiswedstrijden op Sportpark de Toekomst waar ook de jeugd alle wedstrijden afwerkt. In het eerste seizoen (2013/2014) werden de Ajax Vrouwen vierde. Tijdens het tweede seizoen deed Ajax het beter. Ze eindigden in dat seizoen op de derde plek. In 2014 werd de eerste prijs in de vorm van de KNVB beker gewonnen. In de allesbeslissende finale won de Ajax ploeg met 2-1 van het combinatieteam PSV en FC Eindhoven. Sponsor is Adidas. Zij hebben nog een contract tot 2019.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Ajax Vrouwen met gemak langs Excelsior Vrouwen

Zes Ajax Vrouwen opgeroepen voor nationale ploeg

Gerelateerd nieuws:

Ajax Vrouwen verliezen met 1-0 van PSV