Ajax Vrouwen blijven na 1-0 winst tegen PSV op kampioenskoers
Oudemast en Engelkes. Foto: Jacques Kattenburg

De Ajax Vrouwen hebben, gesteund door een groot aantal toeschouwers en in een mooie ambiance, vrijdagavond de thuiswedstrijd in de play-offs tegen PSV met 1-0 gewonnen. Door dit resultaat blijft de ploeg van trainer Ed Engelkes in de kampioenspoule ruim bovenaan staan.

Het doelpunt

Voor Ajax scoorde na een mooie aanval Marjolijn Van den Bighelaar het enige doelpunt van de wedstrijd. Desiree van Lunteren zorgde er met een pass voor dat Loïs Oudenmast de bal op Van Den Bighelaar kon geven, die deze bal wist binnen te schieten.

De laatste drie duels

Ajax won de laatste vier duels op rij met één doelpunt voor en één doelpunt tegen. Thuis won de Amsterdamse ploeg met 1-0 van ADO Den Haag en PSV en tussendoor werd er met 0-1 gewonnen in Den Haag tegen ADO.

Op weg naar de titel

Ajax lijkt op rozen te zitten als het gaat om het winnen van de titel. De enige nog overgebleven concurrent voor de titel lijkt regerend kampioen FC Twente. De ‘rood/witte’ ploeg staat vijf punten voor op nummer 2 FC Twente. De tukkers, die vorig jaar kampioen zijn geworden, zijn aankomende vrijdag in Twente de tegenstander in Ajax haar derde wedstrijd tijdens de play-offs.

De dubbel

Ajax strijd nog op twee fronten mee. Naast het landskampioenschap maakt het team ook kans om de nationale beker te winnen. Op 2 juni staat in Den Haag de bekerfinale tegen de vrouwen van PSV op het programma.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams