Ajax Vrouwen bereiken bekerfinale
Archieffoto Ajax Vrouwen. Foto: Jacques Kattenburg

Ajax Vrouwen bereiken bekerfinale

De Ajax Vrouwen hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkend trainer/coach Ed Engelkes versloeg in Zwolle tegenstander PEC met 1-3.

In een vermakelijk duel kwam Zwolle tegen de verwachting in op 0-1. Vanuit een scrimmage is het Zwolle-speelster Van Daelen die de openingstreffer weet te maken.

Snel na het openingsdoelpunt tekent Ajax alweer voor de gelijkmaker als Zwollenaar Judith Frijlink een fout maakt die door Desiree van Lunteren wordt afgestraft met een goal. Dit betekende voor Van Lunteren een mijlpaal want het doelpunt was voor de ajacied alweer de 50e in Ajax-dienst.

Halverwege de tweede helft zorgt Anouk Hoogendijk voor de 1-2

Halverwege de tweede helft zorgt Anouk Hoogendijk met een kopbal voor de 1-2 en daarna beslist van Lunteren de wedstrijd door een penalty te benutten waardoor Ajax zich plaatst voor de finale van het bekertoernooi.

Komende vrijdag starten de Ajax-dames met de play-offs om de landstitel. De eerste wedstrijd in de kampioenspoule wordt gespeeld in en tegen Den Haag.

Opstelling Ajax:

Quaye, Philtjens, Koster (‘45. Hassett), Zeeman (‘75. Van Dongen), Hoogendijk, Oudemast, Kaagman, Van Lunteren, Romero, Van den Bighelaar, De Ridder.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Hoofdrol voor Ajax speelster Kaagman

Ajax Vrouwen verliezen met 1-0 van PSV