Ajax-fans ziedend na blamage van hun club tegen Vitesse

Ajax-fans ziedend na blamage van hun club tegen Vitesse

Een hoop armgebaren, een striemend fluitconcert en zoals vanouds galmde het ‘voetballen, voetballen, voetballen’, vanuit het supporters vak met meegereisde Ajax supporters richting de eigen spelers na het 3-2 verlies in Arnhem.

Ajax-fans ziedend na blamage van hun club tegen Vitesse
Vanuit het uitvak in Arnhem. Foto: Rob van Vliet

Ziedend waren ze en geef ze eens ongelijk. In Arnhem verloor een teleurstellend Ajax met 2-3 van Vitesse en zagen de fanatieke Ajax-aanhangers dat de titelkansen dit seizoen definitief verkeken zijn en dat komt wel even aan.

Ajax-fans ziedend na blamage van hun club tegen Vitesse
Vitesse Ajax. Foto: Ricardo Fernandes Nazare

Ondanks de matige prestaties van Ajax dit seizoen was het uitvak uitverkocht. Dat houdt in dat tot nu toe alle uitwedstrijden dit seizoen volledig waren uitverkocht en dan mag je wel even balen.

“Vooral de spelers krijgen er flink van langs en ik sluit me daar bij aan”, aldus fervent Ajax supporter Rob van Vliet, die ook als vrijwilliger actief is voor de Amsterdamse club.

Ajax-fans ziedend na blamage van hun club tegen Vitesse
Ajax-fans hadden weer veel ultra materiaal mee. Foto: Rob van Vliet

Bier

Er was ook goed nieuws voor de doorgewinterde Ajax fans. De club startte zondag een bierproef voor de meereizende supporters. In de combibussen vertrekkend vanuit Amsterdam mochten de supporters sinds jaren weer aan de drank. De consumptie was beperkt tot 2 biertjes per persoon. Het is nog niet bekend of er voortaan altijd bier verkocht wordt op de heenweg als de proef succesvol is gebleken.

Het zit de Ajax-Fans ook niet mee dit seizoen 2017/2018. In het begin van het seizoen was er de situatie met Abdelhak Nouri.

Heftige situatie wanneer Nouri een hartstilstand krijgt

In een oefenwedstrijd liep de Marrokkaan een hartstilstand op wat vergaande gevolgen had voor in de eerste plaatse hem zelf, zijn familie, vrienden, Ajax en ook de supporters.

Overstap Ten Hag vanuit FC Utrecht

Alsof er niet genoeg gebeurd was werd trainer Marcel Keizer met onder andere Dennis Bergkamp de wacht gezet bij Ajax. Voor Keizer in de plaats kwam trainer Erik ten Hag over. Ten Hag kwam over van FC Utrecht.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Kater Ajax na gelijkspel tegen ADO