Kater voor Ajax na 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag

Kater voor Ajax na 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag
Ajax tegen Den Haag 25-02-2018. Foto: Rob van Vliet

Kater voor Ajax na 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag

Ajax kan zich na het afgelopen weekend eens goed achter de oren krabben. De ploeg van trainer Ten Hag kwam thuis tegen Den Haag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel én zag hals overkop dat PSV later op de dag zegevierde tegen Feyenoord. De achterstand van Ajax op koploper PSV is nu 7 punten.

Bij Ajax speelde Siem de Jong als vervanger voor de met een blessure kampende Huntelaar. Trainer Ten Hag hoopte dat de ervaring van De Jong zou bijdragen aan een positief resultaat echter speelde De Jong geen al te beste wedstrijd. Bij de Amsterdammers bleef ook routinier Lasse Schöne buiten de ploeg. De 31-jarige Deense sterspeler had een blessure.

ADO, een eitje
Ook deze standaardsituatie leverde Ajax geen goal op zondagmiddag. Foto: Rob van Vliet

De Amsterdamse ploeg speelde op een ijskoude zondagmiddag (de wedstrijd begon om 12:30 uur) onder leiding van arbiter Van Boekel een eerste helft zonder goed voetbal, passie en gretigheid. Desondanks was Ajax soms gevaarlijk via De Jong, Kluivert en Tagliafico, maar het bleef zonder doelpunten.

De stormram van Ajax werd pas echt in gang gezet zo’n vijftien minuten voor het verstrijken van de speeltijd. Echter bleek ADO doelman Zwinkels een vervelende sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Ajax probeerde het wel maar de bal wilde er gewoonweg niet in.

Ondanks dat Ajax geen zege boekte in Amsterdam en PSV won in Rotterdam hoeven de Amsterdammers de titelstrijd nog niet op te geven. Zeven punten is een achterstand die nog te overbruggen is.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

ADO, een eitje