Verhoeven over Saddik: “Where the fuck are you talking about”

De toon richting het wereldtitelgevecht tussen wereldkampioen Rico Verhoeven en tegenstander Jamal Ben Saddik op 9 december in de Rotterdamse Ahoy is gezet. De twee vechters zette de boel dinsdagmiddag tijdens de persconferentie en de officiële staredown in aanloop naar het prestigieuze wereldtitelgevecht in het zwaargewicht op scherp.

De kickbokspartij tussen Ben Saddik en Verhoeven is onderdeel van het 13e live evenement van GLORY in 2017. Het vechtsportevent bevat de onderdelen GLORY: Redemption (vier gevechten), GLORY 49 SuperFight Series (vijf gevechten) en GLORY 49 Rotterdam (vijf gevechten).

The Goliath

In het headlinegevecht neemt Verhoeven het op tegen de nummer 3 op de zwaargewichtranglijst: Jamal “The Goliath” Ben Saddik. De reusachtige voor Marokko uitkomende Saddik schakelde Verhoeven in 2011 uit door een technische knock-out.

Verhoeven over Saddik: “Where the fuck are you talking about”
Saddik en Verhoeven tegenover elkaar tijdens Glory 45 in de Sporthallen Zuid. Foto: James Law

I come for your family

“He said some thing thats have nothing to do with the sport. I am coming for your team. I come for your family. Where the fuck are you talking about. Shouting. Spitting. He is nervous”, liet een geprikkelde Rico Verhoeven na afloop van de staredown weten over het gedrag van zijn aanstaande opponent Ben Saddik.

I will knock him out

Tijdens de persconferentie die plaatsvond voor het heetgebakerde staredown moment straalde beide vechters een berg zelfvertrouwen uit richting hun knokpartij op 9 december. “I train like always very hard for my fights. So I promise you again. I will knock him out”, aldus de overtuigend sprekende Ben Saddik vooruitblikkend op zijn partij tegen Verhoeven.

Michael Duut

Naast het titanengevecht komen er in Ahoy nog meer en zeker niet de minste vechters binnen de ringen. De Nederlander Michael Duut en de Congolese aanvaller Danyo “Dibuba” Ilunga staan tegenover elkaar in het co-headline gevecht. Hun laatste ontmoeting tijdens GLORY 36 SuperFight Series werd bekroond tot ‘Fight of the Year’ van 2016.

Verhoeven over Saddik: “Where the fuck are you talking about”
Michael Duut op rechts tijdens Glory 45 in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Foto: James Law

Zwaargewicht confrontatie

Als aanvulling op de twee eerder bekendgemaakte gevechten van GLORY: REDEMPTION is er een bikkelharde zwaargewicht confrontatie waar uitgemaakt gaat worden wie zich de No. 1 Contender van de vedergewicht klasse mag noemen. Veteraan Anderson “Braddock” Silva neemt het op tegen de Amerikaanse knock-out kunstenaar Xavier “X-Man” Vigney.

Top tien-fenomeen

Top tien-fenomenen “The Professor” Petchpanomrung Kiatmookao, die op nummer 2 staat van de ranglijst, en de voor Nederland uitkomende Zakaria Zouggary, de nummer 9 van de ranglijst, binden de strijd aan met elkaar op GLORY: REDEMPTION met de kans om het goud in het vedergewicht te claimen. De winnaar wordt uitgeroepen tot No. 1 Contender en zal het op een nader te bepalen moment opnemen tegen de regerende GLORY-vedergewichtkampioen.

GLORY 49 SuperFight en GLORY 49 Rotterdam

Naast de vier REDEMPTION gevechten verschijnen er in Ahoy nog twintig vechters binnen de ringen die in tien wedstrijden hun tegenstander gaan proberen te elimineren en het publiek op de banken proberen te krijgen.

vrijetijdamsterdam.nl

Relevante artikelen:

In beeld: Kickboxing GLORY 45 in Amsterdam

Hesdy Gerges KO in eigen stad, Roosmalen prolongeert titel. 

Amsterdam klaar voor kickboks vuurwerk in de Sporthallen Zuid.