Zeven wedstrijden toegevoegd aan kickbokstoernooi Glory 51

GLORY, ‘s werelds grootste kickbokscompetitie, heeft vandaag zeven wedstrijden toegevoegd aan GLORY 51 en GLORY 51 SuperFight Series, die beiden plaatsvinden op zaterdag 3 maart in Rotterdam Ahoy.

De rematch van de Marokkaans-Nederlandse zwaargewicht vechter Badr Hari tegen rivaal Hesdy Gerges is de headliner van GLORY 51 Rotterdam. De Oost-Europese vechters Tomas Mozny en Daniel Skvor, een nieuwkomer binnen GLORY, strijden tegen elkaar in een zwaargewichtgevecht als co-headliner van GLORY 51. GLORY 51 zal tevens bestaan uit een weltergewichttoernooi met vier grote namen, waarvan drie uit de top 10 van de weltergewichtklasse.

In de eerste halve finale gaat de nr. 8 – tevens de hoogste op de ranglijst in het weltergewicht van dit toernooi – “The Thai Terminator” Thongchai Sitsongpeenong de strijd aan met de ervaren veteraan Alan “Superboy” Scheinson uit Argentinië, die zelf op de 10e plek staat in de ranglijst. In de andere halve finale treft nr. 9 Eyevan Danenberg uit Aruba het 22-jarige Muay Thai-talent Jimmy Vienot.

SuperFight Series

Voorafgaand aan GLORY 51 gaat de top van het weltergewicht de strijd met elkaar aan tijdens GLORY 51 SuperFight Series om de volgende titeluitdager van de divisie te beslissen. Voormalig wereldkampioen en de huidige nr. 1 weltergewicht Cédric “The Best” Doumbé eemt het op tegen het gevaarlijke 23-jarige talent Alim “Professor” Nabiyev, die eind 2017 eindigde als nr. 4 van de divisie.

Nadat hij zijn titel had afgestaan aan zijn rivaal Murthel Groenhart, heeft Doumbé zich herpakt door de winst op Yohan Lidon tijdens GLORY 47 Lyon in oktober vorig jaar. Nabiyev heeft zeer recent zijn grootste winst in zijn jonge carrière behaald, toen hij voormalig weltergewichtkampioen Nieky Holzken versloeg tijdens GLORY 49 SuperFight Series in december.

Het 20-jarige Marokkaans-Nederlandse fenomeen Tyjani “The Wonderboy” Beztati, die afgelopen jaar vijf wedstrijden heeft gevochten om zijn nr. 4-positie in de lichtgewichtklasse te behalen, confronteert nr. 7 Josh Jauncey.

Daarnaast zullen Massaro “The Project” Glunder en de Franse Victor “Leo” Pinto tegen elkaar vechten in de vedergewichtklasse. Miles “The Punisher” Simson maakt zijn GLORY-debuut in het weltergewicht tegen een tegenstander die binnenkort bekend wordt gemaakt.

vrijetijdamsterdam.nl

YouTube credits GLORY