Line-up rondom kickbokskraker Verhoeven en Ben Saddik bekend gemaakt
Verhoeven en Ben Saddik tijdens Glory dit jaar in Sporthallen Zuid. Photocredits: James Law

Line-up rondom kickbokskraker Verhoeven en Ben Saddik bekend gemaakt

GLORY Sports International (GSI), de professionele aanbieder van onder andere martial arts gevechten, kondigde van de week de volledige line up aan van de 14 gevechten rondom de hoofdpartij tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Het event dat plaatsvindt op zaterdag 9 december in Rotterdam Ahoy belooft een daverend vechtspektakel te worden.

De kickbokspartijen maken deel uit van alweer het 13e live evenement van GLORY in 2017. Het vechtsportevent bevat de onderdelen GLORY: Redemption (vier gevechten), GLORY 49 SuperFight Series (vijf gevechten) en GLORY 49 Rotterdam (vijf gevechten).

Headline gevecht

In het headlinegevecht neemt GLORY-wereldkampioen zwaargewicht en de onbetwiste “King of Kickboxing” Rico Verhoeven (52-10, 14 KO) het op tegen de nummer 3 op de zwaargewichtranglijst: Jamal “The Goliath” Ben Saddik (32-5, 26 KO, uitkomend voor Marokko). De formidabele tegenstander Ben Saddik schakelde Verhoeven in 2011 uit door een technische knock-out.

Nederland – Duitsland

De nummer 4 op de zwaargewichtranglijst Michael “Dreamcrusher” Duut (42-8, 29 KO, uitkomend voor Nederland) en de Congolese aanvaller Danyo “Dibuba” Ilunga (57-13, 44 KO, uitkomend voor Duitsland) staan tegenover elkaar in het co-headline gevecht. Dit is de derde keer dat deze strijders elkaar in de ring zullen ontmoeten. De onderlinge stand is nu 1-1 en hun laatste ontmoeting tijdens GLORY 36 SuperFight Series werd bekroond tot ‘Fight of the Year’ van 2016. Wie zal de stand van deze trilogie in zijn voordeel beslechten?

Zwaargewicht confrontatie

Als aanvulling op die twee eerder bekendgemaakte gevechten van GLORY: REDEMPTION is er een bikkelharde zwaargewicht confrontatie en een wedstrijd die bepaalt wie zich de No. 1 Contender van de vedergewicht klasse mag noemen. Veteraan Anderson “Braddock” Silva (41-17-1, 26 KO, uitkomend voor Brazilië) neemt het op tegen de Amerikaanse knock-out kunstenaar Xavier “X-Man” Vigney (10-1, 8, KO, uitkomend voor de Verenigde Staten) in de ring van GLORY: REDEMPTION.

Top tien-fenomenen “The Professor” Petchpanomrung Kiatmookao (157-36-2, 25 KO, uitkomend voor Thailand) en nummer 2 op de ranglijst, en Zakaria Zouggary (30-3-1, 15 KO, uitkomend voor Nederland), nummer 9 op de ranglijst, binden de strijd aan met elkaar op GLORY: REDEMPTION met de kans om het goud in de vedergewicht categorie te claimen. De winnaar wordt uitgeroepen tot No. 1 Contender en zal het op een nader te bepalen moment opnemen tegen de regerende GLORY-vedergewichtkampioen.

GLORY 49 SuperFight en GLORY 49 Rotterdam

Na de vier REDEMPTION gevechten verschijnen er in Ahoy nog twintig vechters binnen de ringen die in tien wedstrijden hun tegenstander gaan proberen te elimineren en het publiek trachten te vermaken.

Meer informatie

Voor meer informatie omtrent dit prestigieuze kickbokstoernooi neem je een kijkje op de website van GLORY.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Bekijk ook In beeld: Kickboxing Glory 45 Sporthallen Zuid Amsterdam