Hesdy Gerges KO in eigen stad, Roosmalen prolongeert titel
Glory 45 2017, Sporthallen Zuid. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Hesdy Gerges KO in eigen stad, Roosmalen prolongeert titel

Robin van Roosmalen heeft zaterdagavond in de Sporthallen Zuid zijn wereldtitel vederwicht geprolongeerd. De Brabander versloeg Serhiy Adamchuk door een unanieme beslissing.

Hesdy Gerges, die zijn tegenstander Mladen Brestovac voorafgaand aan de wedstrijd geen schijn van kans gaf wist voor zijn eigen publiek in Amsterdam toch niet te winnen. Hij faalde en ging in de eerste ronde al knock out.

Foto: James Law – Glory Sports International

Daarentegen stelde Amsterdammer Yousri Belgaroui niet teleur. Hij versloeg Jason Wilnis door middel van een technische knock-out in de eerste ronde. Hij kwalificeerde zich door de overwinning voor de titelstrijd om het wereldkampioenschap kickboksen in het middengewicht.

Rico Verhoeven

GLORY maakte vandaag aanvullende details bekend over het eindejaarevent dat plaatsvindt in Rotterdam Ahoy op zaterdag 9 december: GLORY: REDEMPTION. Het event bestaat uit vier gevechten. De headliner van GLORY: REDEMPTION is het gevecht tussen wereldkampioen zwaargewicht Rico “The King of Kickboxing” Verhoeven (51-10, 14 KO, uitkomend voor Nederland) en de nr. 2 geplaatste Jamal “The Goliath” Ben Saddik (32-5, 26 KO, uitkomend voor Marokko) tussen wie de rivaliteit al in 2011 ontstond.

De Marokkaanse-Belgische knock-out specialist Ben Saddik debuteerde tegen Rico

Met zijn ruim 2 meter en bijna 140 kilogram maakte de Marokkaanse-Belgische knock-outspecialist Ben Saddik in 2011 zijn professionele debuut tegen Verhoeven, waarbij hij de toekomstig kampioen – destijds 21 jaar oud – versloeg met een technische knock-out.

Rico Verhoeven en Ben Saddik waren zelf ook aanwezig in de Sporthallen Zuid als voorbeschouwing op de wedstrijd in Ahoy.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Ouderwets kickboksen in Sporthallen Zuid