Amsterdammer Murthel Groenhart vecht in Chicago tegen rivaal Harut Grigorian
Op de foto Murhel Groenhart (links) samen met Badr Hari(rechts) na een training een tijd terug. Foto Instagram Murthel Groenhart

Amsterdammer Murthel Groenhart vecht in Chicago tegen rivaal Harut Grigorian

AMSTERDAM – Het wordt sensatie in Chiacago als de Nederlands-Surinaamse kickbokser Murthel Groenhart 16 februari 2018 in actie komt tijdens een trilogie-gevecht op kickbokstoernooi Glory 50 in Chicago. De Amsterdammer verdedigt in de Verenigde Staten, zijn felbegeerde titel ‘Wereldkampioen Weltergewicht’, in een gevecht tegen de Armeens-Belgische Harut Grigorian. Het sportevenement is het eerste GLORY kickboks toernooi in het nieuwe jaar.

 

Klap van achteren

De twee beroepsvechters kwamen in juni ook tegen elkaar uit in Parijs. Die partij eindigde in een grote chaos. Het begon destijds aan het begin van de tweede ronde, toen Groenhart een knie op het hoofd van Grigorian plaatste en een flinke wond veroorzaakte. Zonder de interferentie van de scheidsrechter, draaide Grigorian zijn rug toe naar Groenhart om naar zijn hoek te lopen voor medische hulp. In plaats daarvan kreeg hij een rake klap van achteren van Groenhart, die de kans greep om de strijd met een enkele slag te winnen.

Publiek stormt de ring in

Terwijl de door de beroemde kickboks trainer Mike Passenier getrainde Amsterdammer zijn overwinning stond te vieren, stormden twee mannen vanuit het publiek zomaar de ring in. Eén van hen geeft Groenhart een beuk vol in het gezicht. “Zonder handschoenen voelde ik die vuist door mijn kin en kaak gaan”, zei de Amsterdammer na het gevecht in een interview met de ringmaster. Volgens een verklaring van de boksbond GLORY stond Groenhart in zijn recht en werd tot winnaar door knock-out uitgeroepen. Beide kickboksers omhelsden elkaar alvorens Grigorius met zijn bloedende hoofdwond de ring verliet.

Levendig publiek in Chicago

Het duel tussen beide sportmannen vindt tot grote tevredenheid van GLORY CEO Jon J Franklin, plaats op de UIC campus van Chicago, gelegen aan de Universiteit van Illinois. Franklin: “De gepassioneerde kickboks fans in Chicago hebben ons consequent beloond met aanstekelijke energie en een levendig publiek. Dit evenement is duidelijk belangrijk voor GLORY. Het is de 50e live show van GLORY en ons eerste evenement op de UIC-campus, dus ik kijk persoonlijk uit naar een nieuwe onvergetelijke vechtavond in Chicago.”

Line up

De totale line up van GLORY 50 wordt de aankomende tijd door ’s Werelds bekendste kickbokspromotor GLORY bekend gemaakt.

Glory 49

In de Rotterdamse Ahoy vindt op 9 december 2017 GLORY 49 plaats. In het headlinegevecht neemt GLORY-wereldkampioen zwaargewicht en de onbetwiste “King of Kickboxing” Rico Verhoeven het op tegen de nummer 3 op de zwaargewichtranglijst: Jamal “The Goliath” Ben Saddik. De Marokkaanse kickbokser Ben Saddik schakelde Verhoeven in 2011 uit door een technische knock-out.

Verhoeven vs Ben Saddik in de Sporthallen Zuid. Foto: James Law

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Line up rondom kickboksgala Ahoy bekend gemaakt