Voormalig Grote Prijs-winnaars aan start op Jumping Amsterdam
Jumping 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Voormalig Grote Prijs-winnaars aan start op Jumping Amsterdam

AMSTERDAM – Vorige week werd het prachtige deelnemersveld aan de FEI World Cup™ Dressage op Jumping Amsterdam van 25 t/m 28 januari 2018 al bekend gemaakt (lees het bericht). Inmiddels is ook bekend welke internationale springruiters uit vijftien verschillende landen deelnemen aan CSI4* Amsterdam. Waaronder vier Grote Prijs-winnaars van de afgelopen vijf edities: Patrice Delaveau, Maikel van der Vleuten, John Whitaker en Frank Schuttert, komen deze week allemaal naar de RAI Amsterdam. Evenals voormalig winnaars Gert Jan Bruggink (2008) en Gerco Schröder (2004).

Voor de springruiters vormt de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof op zondagmiddag 28 januari vanaf 15.00 uur de belangrijkste rubriek. De hoofdrubriek wordt al sinds de eerste editie van Jumping Amsterdam in 1958 verreden en werd vorig jaar gewonnen door de Fransman Patrice Delaveau. Uiteraard staan er naast deze Grote Prijs nog meer mooie springrubrieken op het programma, zoals de spectaculaire Six Bar op zaterdagavond. De ontwerpen van de internationale springrubrieken zijn van de hand van de Nederlandse top parcoursbouwer Louis Konickx. Konickx was al verantwoordelijk voor veel topwedstrijden in binnen en buitenland. Tijdens het vorig jaar gehouden Europees kampioenschap in het Zweedse Gotenburg werd hij ook alom geprezen voor zijn geweldige ontwerpen.

Voor Nederland vinden we toppers als Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Aniek Poels, Gerco Schröder, Michel Hendrix, Frank Schuttert, Johnny Pals, Wout-Jan van der Schans en Maikel van der Vleuten op de deelnemerslijst. Ook Ben Schröder, die afgelopen zondag met Davino Q een geweldige comeback maakte door de Grote Prijs van CSI3* Indoor Drachten te winnen, is van de partij. Dubbeldam is tevens ambassadeur en sportief adviseur van Jumping Amsterdam en brengt onder meer zijn gouden WK-paard Zenith SFN mee naar de RAI Amsterdam. Alleen Harrie Smolders, Jur Vrieling en Leopold van Asten zijn de enige Nederlander springkaderleden die niet in Amsterdam zijn, en dit weekend starten in de Wereldbekerwedstrijd in Zürich.

KNHS Talententeamleden Sanne Thijssen en Lisa Nooren hebben van bondscoach Rob Ehrens, die zelf de Grote Prijs van Amsterdam won in ’82 en ’88, de U25-startplaatsen toegewezen gekregen. Buitenlandse grote namen die in de springpiste in actie komen zijn o.a. Roger Yves Bost, John Whitaker, Daniel Deusser, Pieter Devos, Felix Hassman, Hans Dieter Dreher, Rolf Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson en Edwina Tops-Alexander.

In 2019 zal Jumping Amsterdam naast een wereldbekerkwalificatie voor de dressuur ook weer een Longines FEI World Cup™ Qualifier Jumping op het programma hebben.

Alle wedstrijden van Jumping Amsterdam zijn van 25 t/m 28 januari 2018 voor Nederlandse kijkers te volgen via de livestream van www.clipmyhorse.tv.

Kijk voor meer informatie op www.jumpingamsterdam.nl.

Deelnemers CSI4* Amsterdam 2018:

NED

Gert-Jan Bruggink

Jeroen Dubbeldam

Michael Greeve

Michel Hendrix

Marc Houtzager

Kevin Jochems

Lisa Nooren

Kevin Olsmeijer

Johnny Pals

Aniek Poels

Piet Raijmakers jr.

Wout-Jan van der Schans

Frank Schuttert

Ben Schröder

Gerco Schröder

Sanne Thijssen

Maikel van der Vleuten

Eric van der Vleuten

Robert Vos

Albert Zoer

AUS

Edwina Tops-Alexander

AUT

Julia Kayser

BEL

Pieter Devos

Gudrun Patteet

Jos Verlooy

Annelies Vorsselmans

EGY

Karim El Zoghby

ESP

Manuel Fernandez Saro

FRA

Roger Yves Bost

Patrice Delaveau

GER

Daniel Deusser

Hans Dieter Dreher

Felix Hassman

GBR

William Funnell

John Whitaker

William Whitaker

IRL

Michael G Duffy

Cameron Hanley

ITA

Giovanni Govoni

LIB

Emile Karim Fares

SVK

Bronislav Chudyba

SWE

Rolf Göran Bengtsson

Malin Baryard Johnsson

USA

Reed Kessler

vrijetijdamsterdam.nl / i.s.m. Jumping Amsterdam