The Diamond Edition Jumping Amsterdam is begonnen
FEI World Cup™ Dressage - Grand Prix Freestyle. Credits Jumping Amsterdam

The Diamond Edition Jumping Amsterdam is begonnen

Donderdag startte de 60e editie van Jumping Amsterdam met de springfinales in de klasse L t/m ZZ. Het koningsnummer werd gewonnen door Anne-Liza Makkinga met Diabolo. “Ik heb Diabolo zelf opgeleid,” vertelt de winnares van de klasse ZZ om De Telegraaf Prijs. “Toen we hem kochten was hij nog hengst. Na twee jaar hebben we toch besloten om hem te castreren, omdat hij zich zelf erg in de weg zat. Na een periode van rust en heel veel bosritten is hij nu beter dan ooit.”

De Dressuurmagazine Prijs

De zege in de Lichte Tour-rubriek om de Dressuur Magazine Prijs ging naar Adelinde Cornelissen met de imposante Governor STR. De achtjarige hengst van de familie Korbeld werd afgelopen twee jaar reservekampioen op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. “Dit is zijn allereerste indoorwedstrijd in zo’n internationale entourage, dus dat vond ik wel een beetje spannend,” vertelt de winnares. “Hij had een klein schrikmomentje tijdens de proef, maar verder liep hij vanavond fantastisch.” Zaterdag komen de beste zes combinaties voorafgaand aan de FEI Dressage World Cup™ aan start in de Inter I kür op muziek.

Subli finales

Vijfentwintig weken zwanger is ze. De finale van de Subli Competitie voor jonge dressuurpaarden was voor Renate Van Uytert -van Vliet de laatste wedstrijd voor haar ‘babypauze’. Het werd met haar geweldige vierjarige hengst Johnny Depp een afsluiting én een hoogtepunt. Een overwinning met een buikje!

Eerbetoon

Als eerbetoon aan de militaire oorspong van het evenement en de paardensport kwamen vandaag een aantal geunifomeerde ruiters aan start in de landelijke springrubrieken. Korporaal 1 Angela Kalkman vertelt over haar deelname aan Jumping Amsterdam 2019, klik hier voor de video.

Rowen van der Mheen wint weer

De allereerste internationale springrubriek werd gewonnen door Rowen van der Mheen. Hij sprong met Q Verdi naar de winst in de Anemone Horse Trucks Prijs, deze wedstrijd speciaal voor springruiters t/m 25 jaar staat dit jaar voor het eerst op het programma en er kwamen 20 deelnemers uit 7 verschillende landen aan start. Vorig jaar won Rowen met Q-Verdi ook al de Z-finale in de RAI: “Hij weet echt precies wat hij moet doen,” vertelt hij over zijn tienjarige schimmelruin.

Toontje hoger

Gerard Joling geeft tijdens De Telegraafavond op vrijdag een muzikale show met Britt Dekker. Maar er is nog een bekende die de piste in komt: Gerard kruipt namelijk in het zadel van Limited Edition. De imposante Friese hengst kwam twee jaar geleden met dressuuramazone Judith Pietersen al in de RAI Amsterdam in actie in de finale van de Subli Competitie en was met de Amsterdamse zanger Douwe Bob te zien in de intro van het EuroVisie Songfestival. Na afloop van het sportprogramma kunnen bezoekers genieten een Amsterdamse afterparty met Café Bolle Jan en Samantha Steenwijk.

Eigen Jumpertje

Bij de stand van Jumping Amsterdam in hal 10 is de exclusieve jubileum-kledinglijn is in samenwerking met Onori Fashion te koop. De collectie bestaat uit een cap, een polo en een sweatvest. Bovendien kun je hier ook terecht voor Jumpertje! Deze knuffel herken je misschien wel, want deze wordt door de ruiters tijdens de ereronde in het publiek gegooid. Vang jij hem?

vrijetijamsterdam.nl i.s.m. Jumping Amsterdam 2019