foto: vrijetijdamsterdam.nl

Terugblik hoogtepunten Jumping Amsterdam

Afgelopen donderdag tot en met zondag stond het prestigieuze paardensportevent Jumping Amsterdam op het programma. Hierbij een korte terugblik van enkele mooie hoogtepunten die tijdens Jumping Amsterdam hebben plaatsgevonden.

Donderdag

Diederik Van Silfhout en Expression wonnen de Dressuur Magazine Prijs. Emmelie Scholtens en Desperado eindigden op de tweede plek en derde werden Thamar Zweistra en Oldi 67.

Vrijdag

Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. wonnen de Stoeterij Sterrehof Prijs. Tweede plek was voor Sanne Voets met Vedet PB en Glasten Krapels en Wisconti maakten de top-3 compleet.

Isabell Werth maakte de verwachtingen tijdens de FEI Wereldbekerwedstrijd meer dan waar en won de Grand Prix. Met Weihegold Old wist ze als enige een score van meer dan 80 procent te noteren in de Grand Prix: 82.12 procent.

De 1,40m klasse direct op tijd kende een groot deelnemersveld van 47 combinaties, hierin wist Felix Hassmann als snelste over de finish te de finish te rijden en won hiermee The Communication Company Prijs. Op een tweede plaats eindigden Sander Geerink en Bentley N, hiermee werden zij de beste Nederlandse combinatie. Ruben Romp nam met Happy de derde plaats in beslag.

Ook de 1,45m klasse telde een groot en sterk deelnemersveld van 44 combinaties, Marcus Ehning en Calanda 42 eindigden hierin met de snelste tijd in de barrage en wonnen zodoende de Integro Prijs.

In een spannende barrage schreef Jur Vrieling met VDL Glasgow vrijdagmiddag de Telegraaf Prijs op zijn naam. Paarden-fan Gerard Joling was ook aanwezig in de RAI Amsterdam en mocht de prijs aan hem uitreiken.

Zaterdag

Oppermachtig was Isabell Werth met Weihegold Old met een persoonlijk record van 90,72% in de Grand Prix Freestyle. Carl Hester en Nip Tuck pakte de tweede plek met 83,32% en derde werd Patrik Kittel met Deja. Beste Nederlander was Edward Gal met Glock’s Voice op de vierde plek.

Zaterdagochtend begon het programma met de Amsterdam Team Challenge. Drie teams kwamen aan start, waarbij elk team uit 1 ponyruiter, 1 juniorenrijder en 1 Young Rider bestond. Elke ruiter rijdt dan een kür op muziek en het team met de hoogste gemiddelde score wint de wedstrijd. De Team Challenge werd gewonnen door Marten Luiten, Mylene Spaak en Jeanine Nekeman.

Een Nederlands podium in de 1,45m rubriek van zaterdag. Lisa Nooren kwam als snelste en met de meeste punten (65) over de finish en pakte zodoende de Hästens Prijs. Een halve seconde voorsprong had Nooren op de nummer twee Sander Geerink en Bentley N.

Michael Greeve won RAI Amsterdam Six Bar. De Zuidwoldenaar ging met Emir R als enige over 1 meter 90.

De moeilijkheidsgraad was hoog tijdens de Anemone Horse Truck Prijs (1,50m). Van de 45 combinaties mochten er 9 door naar de barrage. Met een tijd van van 36,96 wist Patrice Delavue de prijs op zijn naam te zetten.

Zondag

Zondagochtend tijdens de Novotel Jumpertjes Kinderochtend won het team van Piet Raijmakers jr en Suze Bos het populaire Paard- en Pony Relais.

Gianni Govoni zegevierde in de Provincie Noord-Holland Prijs.

Na een bloedstollend spannende barrage met negen deelnemers schreef de Fransman Patrice Delaveau zondag de Grote Prijs op zijn naam met zijn 13-jarige Holsteiner-ruin Lacrimoso 3 Hdc. De Belg Pieter Devos was de snelste finalist tot Delaveau de ring binnenreed. Hij moest lijdzaam toezien hoe de Fransman precies anderhalve seconde minder nodig had om de acht hindernissen te beslechten. De Ier Dermott Lennon noteerde de derde tijd met de merrie Loughview Lou-Lou. Daarnaast schreef de Fransman ook de Prix du Vainqueur op zijn naam en mocht hij de Amsterdam Sport Award in handen nemen. Zoe Conter werd uitgeroepen tot Leading Lady 2017.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Jumping Amsterdam zoekt deelnemers 

Jumping Amsterdam programma laatste dag