foto: vrijetijdamsterdam.nl

Jumping Amsterdam: meer dan alleen paardrijden

De 58e editie van Jumping Amsterdam is meer dan alleen paardrijden. Zo zijn er verschillende stands om te bezoeken, is er een ruime keuze aan eetgelegenheden en zorgt Café Bolle Jan er samen met onder meer de Amsterdamse zangers Quincy en Tino Martin voor dat het aan gezelligheid in de RAI Amsterdam niet ontbreekt.

Flessenpostactie

Eén van de initiatieven rondom het internationale paardensportevent Jumping Amsterdam, is een flessenpostactie georganiseerd door ParaPaard en Geblingt. Deze actie houdt in dat je bij de aankoop van een flesje, gevuld met de bodem van Agterberg uit de piste van Jumping Amsterdam, het sportfonds ParaPaard steunt en dat je een kortingsvoucher van 10 procent ontvangt op diverse artikelen van Imperial Riding en Geblingt.

Karel

Marsha Brink, zaterdagmiddag aanwezig in de stand van ParaPaard, laat weten dat het fonds ook op andere wijze gesteund kan worden. “Je kunt hier ook de knuffel Karel kopen. Karel is een vriendje voor iedereen. Karel is gemaakt van zacht zuiver katoen en is op natuurlijke wijze gekleurd”, aldus een trotse vrijwilligster Brink.

Sportfonds ParaPaard

ParaPaard is een activiteit van Fonds Gehandicaptensport en zet zich in om (financiële) middelen te werven, om zo verenigingen en organisaties zonder winstoogmerk te kunnen ondersteunen die aangepaste paardensportactiviteiten (willen gaan) aanbieden aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke, en/of zintuiglijke handicap. Door hen te steunen wil ParaPaard er voor zorgen dat aangepast paardrijden en therapeutisch rijden toegankelijker gemaakt en gehouden wordt.

De steun is volgens Brink nog hard nodig. Brink: ”We merken dat de subsidies voor deze activiteiten steeds minder worden en daarom is het des te belangrijker dat we de steun ontvangen van particulieren en bedrijven. We maken er een hoop mensen gelukkig mee.”

vrijetijdamsterdam.nl

Feestelijke afsluiting Jumping Amsterdam 2018

Jumping Amsterdam programma dag 4