Britt Dekker zadelt sterhengst George voor Jumping Amsterdam
Foto via Jumping Amsterdam

Op zondag 26 januari zadelt Britt Dekker haar witte sterpaard George voor een show tijdens Jumping Amsterdam. De clinic met de Spaanse hengst vindt plaats tijdens de Novotel Jumpertjes Kinderochtend op de zondagmorgen van het event in de RAI.

Populariteit van paardensport in Nederland

Irene Verheul van Jumping Amsterdam: “Britt doet veel voor de populariteit van paardensport in Nederland. Wij zijn weg van haar en vinden het heel leuk dat ze er als ‘vriendin van ons event’ weer bij is! We zijn erg benieuwd naar haar nieuwe paard en blij dat we deze twee sterren dit jaar in de piste mogen verwelkomen.”

Kinderochtend is traditiegetrouw het startschot

De kinderochtend is traditiegetrouw het startschot van het zondagprogramma van Jumping Amsterdam. Jonge paardenfans kunnen genieten van ponyritjes, spannende wedstrijden, schminken en shows. Zo is er dit jaar een optreden van de Amsterdamse Manege waarbij 16 paarden tegelijk in de baan komen. Het Amsterdamse Manege-team werd eerste op het Nederlands Kampioenschap carrouselrijden en kon daarom niet ontbreken op het Mokumse concours hippique.

Alles leren over paarden en pony’s

In de Bit kennisstal leren kinderen alles over paarden en pony’s. Wat te denken van een cursus paardentaal voor kids door paardenvlogger Feline Hoi, een kinderboekenmarkt met signeersessies van bekende schrijvers of een demo paardentaartjes bakken? Met de goodiebags die worden uitgedeeld maken de jonge bezoekers kans op leuke prijzen van verschillende standhouders in het eindeloze promodorp vol moois, waar Jumping om bekend staat. In het promodorp is ook een Meet&Greet met Britt bij de stand van YouTube-kanaal PaardenpraatTV.

Alles draait om kinderen

Alles draait om kinderen deze ochtend. Ze mogen zelfs een kijkje nemen in de piste. Waar ’s middags de beste springruiters ter wereld zullen strijden om een podiumplaats tijdens de wereldbekerwedstijd. Er zijn nog kaarten beschikbaar via de website: www.jumpingamsterdam.nl

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook VTA Agenda: Jumping Amsterdam Wereldbekerkwalificatie springen in RAI

Lees ook: Ajax knock-out in de Champions League