HC Diemen sluit af met Pietentraining voor jongste jeugd
Blije jeugd bij HC Diemen, na afloop van de Pietentraining. Foto via HC Diemen

Leuk sportnieuws uit Diemen. De laatste week van november was een drukke week voor HC Diemen. Op maandag en woensdag was er Pietentraining voor de jongste jeugd. De kinderen mochten verkleed naar de training komen. De pieten hebben zelfs de training bij de Duckies (5 jaar) en F1 (6 jaar) overgenomen van de eigenlijke trainers.

Hockey spelende pieten

“We wisten niet dat pieten zo goed kunnen hockeyen. Na afloop kregen alle kinderen uiteraard nog wat lekkers. Deze training is voor onze jongste jeugd ook meteen de afsluiting van het eerste deel van het seizoen. De winterstop is voor hen echt begonnen. Wij hopen alle jonge kinderen en wellicht een aantal nieuwe leden weer begin maart te verwelkomen”, vertelt Suzanne, namens HC Diemen.

Competitie spelende jeugd

“Voor alle competitie spelende jeugd werd deze week afgesloten met een heus onderling EK. Op onze tijdelijke locatie van Xenios in Amsterdam Sloten hebben we al onze teams verwelkomd en gemixt ingedeeld. Dus de F2 (7 jaar) heeft samen gespeeld met de E6 (8 jaar) en dat hebben we ook met de hogere teams gedaan. Alle teams hebben drie wedstrijden gespeeld en na afloop was er een kleine prijsuitreiking. Uiteraard hebben we hen ook nog een zakje pepernoten meegegeven. Het was koud, maar gelukkig droog en de kinderen hebben genoten! Ook voor hen begint nu de winterstop.

Hopelijk kunnen we in maart 2021 weer met de normale competitie starten. Voor deze jeugd bieden we de komende weken nog wel wintertraining aan. Kortom wellicht dat men nog hockey spelende jeugd door het dorp zal zien fietsen op de maandag en woensdag”, zegt Suzanne namens de hockeyclub uit Diemen.

Achter de schermen zal het bestuur hard doorwerken om alles gereed te krijgen voor de tweede helft van het seizoen en hopen ze bij HC Diemen alle kinderen weer veel te kunnen bieden.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl