Yara ten Holte: ‘In een topper kan van alles gebeuren’
Yara ten Holte in actie bij BVB Dortmund. Photo: Wolfgang Stummbillig

Yara ten Holte: ‘In een topper kan van alles gebeuren’

Zaterdagavond staat in de Eredivisie de topper tussen Dalfsen en VOC Amsterdam op het programma en zodoende vond VTA Sport het leuk om eens aan oud-Dalfsen goalie Yara ten Holte te vragen wat ze van de aankomende wedstrijd verwacht, hoe ze aankijkt tegen de mindere reeks van Dalfsen dit seizoen en hoe het gaat met haar grote avontuur bij handbalclub BVB Dortmund.

Yara ten Holte, keepster van Dalfsen, die vaak genoeg een ‘sta in de weg’ was voor de VOC schutters, vertrok aan het eind van dit seizoen naar de Duitse Bundesliga club BVB Dortmund. Ten Holte speelde sinds 2014 voor Morrenhof-Jansen Dalfsen en won in die periode 2 maal het Landskampioenschap, 3 keer de Nationale Beker en twee keer was er winst in de Supercup. Yara ten Holte was vorig seizoen keepster van het jaar in de Nederlandse Eredivisie.

Yara ten Holte: ‘In een topper kan van alles gebeuren’
Yara ten Holte in actie bij BVB Dortmund. Photo: Wolfgang Stummbillig

“Dalfsen tegen VOC zijn altijd de wedstrijden waar veel druk op staat”, vertelt de Dortmund doelverdediger als eerste op de vraag wat ze van de wedstrijd van zaterdag verwacht.

Yara ten Holte vervolgt: ”VOC heeft tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen en Dalfsen heeft het momenteel moeilijk. Het zal sowieso een leuk duel worden met twee teams die heel graag willen winnen. Dalfsen wil de reeks nederlagen beëindigen en zal er dan ook alles aan doen om de wedstrijd te winnen. VOC wil ongeslagen blijven en zal er dus ook alles aan doen om als winnaar van het veld te stappen. De koploper zal de favoriet zijn, maar in een topper kan van alles gebeuren.”

Yara ten Holte: ‘In een topper kan van alles gebeuren’
Yara ten Holte in actie bij BVB Dortmund. Photo: Wolfgang Stummbillig

“Ik volg Dalfsen natuurlijk nog steeds en spreek ook meiden uit het team. Het is voor mij moeilijk om te zien dat mijn oude team het dit seizoen lastig heeft. Er zijn nu nog jongere meiden dan de afgelopen jaren. Het trainingsprogramma bij Dalfsen is top en individueel zal iedereen zich ook zeker ontwikkelen. Dat het er momenteel als team niet uitkomt, dat kan. Maar Dalfsen is en blijft een opleidingsploeg. Het team moet hun koppie omhoog houden en ervoor zorgen dat ze er in wedstrijden als team staan. Dan kan dit team zeker groeien en bovenin blijven meedraaien.

Dalfsen heeft afgelopen seizoen weer veel krachten ingeleverd en er moeten nu andere meiden gaan opstaan. Dat is een taak waar je als individu aan moet wennen en klaar voor moet zijn”, aldus de voormalige sterspeelster van de Nederlandse Eredivisie.

“Bij BVB Dortmund heb ik het erg naar mijn zin. De meiden zijn aardig, het trainingsprogramma bevalt me goed en in de competitie loopt het nu lekker. Daarnaast zijn we actief in de EHF cup en DHB-pokal, wat het seizoen natuurlijk nog leuker maakt! Ik ben erg blij dat ik de overstap heb kunnen maken. De eerste weken voorbereiding was het eventjes wennen, maar de meiden hielpen me veel waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde”, laat de topsporter ‘pur sang’ ten slotte nog weten.

Door: Rik Verkaik

Yara ten Holte: "In een topper is alles mogelijk"

vtasport.nl

Lees ook: Monique Tijsterman: we doen niet voor spek en bonen mee aan de play-offs

Lees ook: Backstreet boys met wereldtournee naar Ziggo Dome

Lees ook: Eindhoven kijkt uit naar kraker tussen PSV en Ajax Vrouwen