Oranje triomfeert en deelt pak slaag uit aan Duitsland
Ex VOC speelster Charris Rozemalen scoorde twee keer tegen Duitsland. Foto: Orange Pictures Andre Weening

Oranje triomfeert en deelt pak slaag uit aan Duitsland

Het Nederlands handbalteam heeft in de laatste poulewedstrijd van het WK een tik uitgedeeld aan het gastland. In Leipzig versloeg het team van bondscoach Helle Thomsen tegenstander Duitsland met afgetekende cijfers. Het werd 31-23.

“Ik ben echt verbaasd. Eigenlijk vanaf het begin tot het einde speelde ze echt sterk. De eerste helft was heel erg sterk en konden ze ruim uitlopen. Dat hebben ze de tweede helft goed door weten te zetten. Het was gewoon top, “ aldus VOC trainer Ricardo Clarijs die na zijn vakantie in Spanje inmiddels weer voet heeft gezet op Nederlandse bodem.

Clarijs vervolgt: “Er werd vandaag echt goed handbal gespeeld, dat was erg leuk om naar te kijken. De dekking stond dichter en Wester stond fantastisch te keepen. Daardoor kon Duitsland goed in bedwang gehouden worden. Naast Wester stonden ook belangrijke speelsters zoals Groot en Van der Heijden op. Nederland zat lekker in de flow.”

“Ten opzichte van de eerdere wedstrijden oogde Oranje stabieler en meer op elkaar afgestemd. In de aanval sowieso. Duitsland gaf trouwens veel ruimte weg maar daar werd door Nederland optimaal van geprofiteerd.”

Euforie

Clarijs was enthousiast over de zege maar temperde ook lichtjes de ontstane euforie. “Duitsland wil bij de eerste vier spelen. Maar zij zijn in mijn ogen geen echte wereldtop. Ik denk dat de Duitsers wat te licht zijn. Desondanks biedt de wedstrijd van vandaag voor Nederland wel hoop richting de aankomende wedstrijd of wedstrijden”, aldus de hoofdcoach van VOC uit Amsterdam-Noord.

Vanaf nu start voor Oranje de knock-outfase. Vrijdagavond laat zijn de eindstanden in de poules bekend. Dan weet Nederland tegen welk land zij aanstaande zondag of maandag de achtste finale in Maagdenburg spelen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Clarijs: “Ik hoop dat Nederland positief gaat verrassen”