ONTLADING BIJ ORANJE DOOR BEREIKEN KWARTFINALE NA THRILLER MET JAPAN
Groot feest bij Oranje na de overwinning op Japan. Foto Orange Pictures / Andre Weening
ONTLADING BIJ ORANJE DOOR BEREIKEN KWARTFINALE NA THRILLER MET JAPAN

Totale ontlading bij de Nederlandse handbalploeg na afloop van de achtste finale wedstrijd tegen Japan op het WK. Oranje plaatste zich na een zenuwslopend duel na een verlenging voor de kwartfinale. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen versloeg in Magdeburg een dapper spelend Japan met 26-24.

“Een terechte zege voor Oranje en lof voor de speelwijze van Japan”, laat Ricardo Clarijs, de bondscoach van de Oranje-dames onder de 19, enkele minuten na afloop van het duel enthousiast weten.

Korte combinaties

“Ze hebben er voor moeten vechten maar ik vond het wel een terechte overwinning. Nederland was uiteindelijk het betere team. Maar ik vond Japan heel leuk spelen, heel anders, veel korte combinaties. Wel dingetjes waar we in Nederland iets van kunnen leren binnen de Nederlandse handbalvisie.”

Verlenging

“In de verlenging zag je vooral de klasse van Nederland. Speelde ze op ervaring erg slim. Kwamen ze met drie doelpunten voor, maar kwam Japan verrassend nog terug tot een gelijke stand. Daarna stond Oranje gelukkig weer op.”

Op de goede weg

“Of ze goud halen? Dat vind ik een moeilijke vraag. Tsjechië heeft verrassend Roemenië uitgeschakeld dus wellicht zitten ze nog op een roze wolk. Aan de andere kant hebben ze misschien hun beste wedstrijd al gespeeld. Tsjechië lijkt qua speelstijl op Duitsland dus ik denk dat Nederland Tsjechië wel kan hebben. Daarna gaat het er echt om hangen want dan staat Noorwegen of Rusland voor de deur. Dat is de absolute wereldtop. Rusland de regerend Olympisch kampioen en Noorwegen de regerend wereldkampioen.”

Malenstein en Smeets

“Het optreden van Malenstein en Smeets deed me vooral erg goed vandaag. En dat biedt hoop voor de toekomst. Op de hoeken was Oranje trefzekerder dan normaal en vooral Malenstein vond ik erg sterk spelen, ook verdedigend. En Smeets scoorde veel vanuit de hoeken. Iets waar Nederland in het verleden vaak problemen mee heeft.”

Feestje met de Nederlandse fans

Na afloop vierde Oranje een feestje op het veld samen met de Oranje-supporters die met enkele honderden tijdens de wedstrijd op de tribune aanwezig waren.

De reis naar Duitsland

Na alle waarschijnlijkheid maken deze week nog meer supporters de reis naar Duitsland om woensdag bij de kwartfinale tegen Tsjechië aanwezig te kunnen zijn. Die wedstrijd wordt evenals vandaag gespeeld in Magdeburg.

vrijetijdamsterdam.nl