'We gaan niet voor spek en bonen de play-offs in'
De Amsterdamse handbalcoach van Dalfsen. Foto credits: Sportfoto Oost

‘We gaan niet voor spek en bonen de play-offs in’

In sporthal Elzenhagen vindt zaterdagavond de competitieclash tussen VOC Amsterdam en Dalfsen plaats. Beide teams zijn met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg al verzekerd voor deelname aan de play-offs die na de reguliere competitie plaatsvinden. De handbalsters uit Noord willen eerste worden zonder te verliezen en Dalfsen weet zeker dat de zesde plek niet meer in gevaar komt. VTA Sport blikte op de vooravond van het duel, kort na de laatste training van Dalfsen, vooruit met handbalcoach Monique Tijsterman. We spraken onder meer over de wedstrijd van morgen, de zesde plek op de ranglijst en de afgelopen twee seizoenen die de fanatieke coach werkzaam was bij Dalfsen.

Heeft het team lekker getraind en is Dalfsen klaar voor de wedstrijd tegen VOC die morgen op het programma staat?

We hebben heerlijk getraind net en we zijn er zeker klaar voor. Er staat wel een stuk minder druk op de wedstrijd omdat we onze zesde plek niet meer kunnen kwijtraken. VOC moet theoretisch nog winnen om eerste te blijven maar ze zijn wel verzekerd van de play-offs. Los daarvan is een duel tussen deze twee teams altijd een wedstrijd op zich. We hebben wel wat pech met blessures, maar onder het motto elk nadeel heeft zijn voordeel, kunnen we richting de wedstrijden die nog gaan volgen spelers ritme op laten doen zodat we er allemaal klaar voor zijn. En geloof me, spelers hoef je niet te motiveren voor deze wedstrijden. We gaan dus absoluut naar Amsterdam met de intentie om te winnen. Daarnaast zijn we nog niet in echt ‘goede doen’ geweest dit seizoen en hebben we ritme nodig om uiteindelijk een mooie serie neer te zetten.

Eerder dit seizoen interviewde we Yara ten Holte. Zij gaf aan dat Dalfsen gezien moet worden als opleidingsteam met veel jonge speelsters. Deel je die mening? Veel mensen denken daar in mijn beleving anders over.

Ik deel de mening van Yara. Zij is o.a. een speelster met ervaring die is vertrokken. We hebben veel ervaring moeten inleveren en hebben een jonge selectie. Dat gaat gepaard met wisselvalligheid. Dalfsen is jaren verwend geweest met jonge talenten die de stap maakte vanuit de handbalacademie naar deze club. Dat is destijds goed samen gegaan. Anno 2019 kiezen speelsters op jongere leeftijd voor een buitenlands avontuur.

Waar ligt volgens jou de meeste kracht van VOC Amsterdam?

Speltechnisch ligt dat vooral aan de snelheid in het spel van VOC. Ze schakelen snel om en komen er vliegensvlug uit met goede break-outs. Maar een kracht van VOC is ook dat ze als team een hecht collectief zijn.

Wat voor een wedstrijd verwacht je?

Het blijft zoals eerder vermeld een ‘wedstrijd op zich’. Het publiek kan een open wedstrijd verwachten tussen twee teams die vol de strijd aan gaan en willen winnen. Morgen wordt een leuke wedstrijd om te aanschouwen.

Welke wedstrijd is belangrijker. De competitiewedstrijd van morgen of het aankomende bekerduel tegen VOC? Ok.. stomme vraag… Kan ik zelf wel invullen.

Haha, nou, vul maar in dan…

De bekerwedstrijd?

Haha, ja klopt dan liggen de belangen anders.

Hoe kijk je terug op je periode bij Dalfsen?

Daar kijk ik goed op terug! Dalfsen is een fantastische club om voor te werken. Alles wordt tot in de puntjes geregeld. We kunnen 14 uur per week trainen. De faciliteiten voor die trainingen zijn optimaal. Op het gebied van kracht- en speltrainingen komen we niks te kort. Dat is voor speelsters en begeleiding heerlijk werken. Kleding wordt daarnaast altijd netjes geregeld door mensen van de club.

En, de meiden wonen hier op kamers en dus lekker dichtbij de sporthal. Ook is er vervoer om naar de club te komen. Die zaken worden allemaal geregeld vanuit de club.
Qua prestaties is dit jaar minder. Maar daar het ik net uitleg over gegeven. Vorig jaar hebben we het goed gedaan maar werden we helaas geen kampioen. Maar, overall gezien ben ik tevreden.

Het is natuurlijk nog niet helemaal voorbij. Kunnen we nog iets van Dalfsen verwachten?

Zeker weten. Wat dacht jij dan?! We gaan niet voor spek en bonen de play-offs in. En hetzelfde geldt voor het bekertoernooi. We willen zover mogelijk komen. We gaan met zijn allen keihard werken om zover mogelijk te komen”, laat een strijdbare Dalfsen-coach Monique Tijsterman ten slotte nog weten.

De wedstrijd tussen de ‘groen/zwarten’ en ‘rood/gelen’ begint zaterdagavond om 19:30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar die bij de ingang van Sporthal Elzenhagen verkocht worden.

Geschreven door: Rik Verkaik

VTA Sport

Gerelateerd artikel:

Groen/Zwart gekleurde VOC talententrein blijft maar doordenderen