VOC blijft aan de leiding in de Eredivisie
foto: vrijetijdamsterdam.nl

VOC blijft aan de leiding in de Eredivisie

VOC uit Amsterdam Noord heeft zaterdagavond voor ruim 150 toeschouwers de koppositie in de Eredivisie gehandhaafd. De ploeg van trainer Bert Bouwer versloeg thuis in Sporthal Elzenhagen opponent VZV uit ’t Veld met 39-22.

De eerste helft  

VOC begon sterk aan de wedstrijd en onder aanvoering van de op oranje schoenen spelende ‘VOC-dirigente’ Rachel de Haze, waren onder meer Dione Housheer en Charris Rozemalen met mooie goals trefzeker voor VOC. Tegenstander VZV leek in de eerste helft onder de indruk van de koploper en dat resulteerde erin dat VOC Amsterdam met een ruime voorsprong de rust inging.

De tweede helft

De tweede helft leek VOC niet helemaal bij de les en kwam VZV beter in de wedstrijd. Stond VZV eerst nog dik achter, mede door goed spel van VZV-speelster Florance Kossen werd het 16-9 en even later kwam VZV zelfs terug tot 20-18. Het plezier straalde er op dat moment vanaf bij de speelsters van VZV en VOC leek te balen dat het even allemaal niet wilde lukken.

foto: vrijetijdamsterdam.nl

Terwijl coach Bouwer druk bezig was zijn speelsters langs de kant wakker te schudden stond talent Nathalie Hendrikse op dat moment op voor VOC. De vliegensvlugge VOC-speelster zorgde door een aantal mooie acties en goals ervoor dat VOC kon uitlopen naar 23-20 waarna Bouwer een time-out aanvroeg.

De time-out

Deze time-out leek de ploeg goed te doen want hierna ging VOC door met waar het de wedstrijd was begonnen. Met een enorme winnaarsmentaliteit en aanvalsdrift konden de speelsters van VOC uiteindelijk uitlopen tot 39-22.

foto: vrijetijdamsterdam.nl

De strijd richting de nacompetitie  

Doordat de nummers 2 en 3 van de Eredivisie, Dalfsen en Quintus, ook hun competitiewedstrijden wisten te winnen blijft de spanning om te snijden in de kop van de Eredivisie. VOC blijft op de 1e plek staan met 28 punten uit 15 wedstrijden.

Dalfsen volgt met 27 punten uit 16 wedstrijden en Quintus staat 3e met 26 punten uit 16 wedstrijden. De nummer 1 uit de reguliere competitie ontvangst 6 bonuspunten voor de play-off wedstrijden aan het einde van het seizoen.

Speelsters VOC Amsterdam

Martine Hoogewoud, Sanne Leenders, Demi Dijkstra, Charris Rozemalen, Talisa Groen, Nathalie Hendrikse, Zoë Sprengers, Bo van Wetering, Rachel de Haze, Dione Housheer, Nikita v.d. Vliet, Zola Amsen, Dominique Koppe, Maike Bouwer en Sharon Bouter

Speelsters VZV

Amber Zomerdijk, Monique de Wit, Linsey Perry, Lisanne Kolken, Jane Kramer, Florance Kossen, Joyce Hillen, Kim Jimmink, Lotte Houtenbos, Dymhie Keesom, Britt Steigers, Djazzmin Trabelsi, Lotte Prak, Selina Bruin, Albertine Abube en Lisanne Bakker

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikel:

VOC Amsterdam sluit competitie af met overwinning 

VOC Amsterdam naar de kwartfinale