VOC koploper na winst op Quintus
Archieffoto VOC. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

VOC koploper na winst op Quintus

VOC is weer koploper van de Eredivisie bij de vrouwen. De regerend kampioen won thuis in Sporthal Elzenhagen met 31-26 van Quintus. “Met vijf verschil gewonnen maar dat zegt niks over de krachtsverhoudingen. Ik vond ons zeker de tweede helft het betere team”, laat VOC-trainer Ricardo Clarijs weten over de wedstrijd.

VOC tegen Quintus was het enige affiche in de Eredivisie. Eigenlijk stond de wedstrijd voor het volgende weekend gepland. Doordat VOC speelsters Dione Housheer en Rachel de Haze een selectie ontvingen voor de interland tegen Duitsland van aankomend weekend werd de wedstrijd een week naar voren gehaald. Over twee weken speelt VOC de topper in Dalfsen tegen de plaatselijke SV.

Bijbenen

“Wij speelden gevarieerder en creëerde veel betere kansen. Quintus had erg veel moeite om dat ook te doen. Zij scoorden meer uit lastige situaties en hadden wat geluk met beslissingen. Ze hadden het vooral zwaar om ons bij te benen en als we echt tot het einde gas waren blijven geven was het verschil tien punten geweest. Quintus is de nummer 3 van vorig seizoen en hebben dit jaar echt de ambitie om mee te doen om de prijzen. Als wij dan winnen met gevarieerd spel en verschillende tactieken dan kan ik alleen maar heel tevreden zijn”, aldus Clarijs.

Topsport

Clarijs vervolgt: “Iedere week zit er progressie in maar we moeten nog wel wat stappen maken. We gaan sowieso altijd uit van eigen kracht maar zijn niet blind voor de wapens die een tegenstander heeft. Het heeft met een paar procent te maken. Voorbereid zijn op je tegenstander, dat hoort bij topsport“, blikt de trainer alvast vooruit op de ontmoeting met ‘aartsrivaal’ Dalfsen.

Kracht Dalfsen

“Dalfsen heeft 2 exceptionele speelsters in het team, keepster Yara ten Holte en Larissa Nusser. Doordat ze de hele week met elkaar kunnen werken en een fulltime programma draaien, zijn ze goed getraind en hebben een ingespeeld team, die goed weten wat ze kunnen. En ze hebben lengte in de ploeg. Daar ligt vooral hun kracht.

Wij hebben individueel misschien wel de betere spelers waaronder een paar grote talenten uit jong oranje en de handbalacademie. Alleen wij hebben een iets minder ingespeeld team. Wedstrijden tussen ons zijn sowieso altijd spannend en kunnen alle kanten op. Ik denk dat beide teams stappen hebben gemaakt ten opzichte van de Supercup. Toen vond ik ons het betere team en maakte de keeper van Dalfsen vooral het verschil. Ik kan niet goed inschatten welk team er inmiddels het beste voorstaat.”

Vorige wedstrijd

VOC Amsterdam boekte in de vorige wedstrijd een monsterzege tegen Maedilon VZV.

vrijetijdamsterdam.nl