Fit en fris VOC kijkt uit naar handbaltopper tegen VZV
VOC Amsterdam met sponsor BD CONTAINERS. Foto: Voc Amsterdam

“Europese belangstelling voor Zoë Sprengers, Nikita van Vliet en Britt van der Baan”

“Iedereen is redelijk fit en fris de winter uitgekomen. We hebben er ontzettend veel zin in”, kijkt VOC-trainer Ricardo Clarijs fanatiek vooruit naar het tweede Eredivisie duel van zijn ploeg in 2020. De lijstaanvoerder en regerend landskampioen wacht zaterdagavond naar alle waarschijnlijkheid geen gemakkelijke opgave. In ’t Veld spelen de ‘groen/zwarten’ tegen VZV, de huidige nummer drie van de Eredivisie. De wedstrijd start om 19:00 uur.

Ondanks de afgelopen kampioenschappen en huidige koppositie verwacht de VOC-trainer niet dat het een gelopen koers zal zijn. Ricardo Clarijs: “VZV is net als Venlo een sterke tegenstander. Samen met Quintus en VOC strijden ze dit jaar mee om de titel. Het zijn allemaal leuke clubs die de zaakjes goed op orde hebben. Kijkend naar de wedstrijd van zaterdag vind ik dat VZV een goede keepster en stabiele verdediging heeft. De kracht van VZV ligt mijn inziens in de snelle omschakeling. Dat is echt hun wapen.

Het kan een spannende wedstrijd worden. Als we bij VZV spelen zijn er meestal wel zo’n 400 tot 600 toeschouwers van de partij. Ze hebben een mooie accommodatie en het is een echte club.”

De handbalploeg uit Amsterdam-Noord verloor dit jaar nog geen wedstrijd en regeert het Nederlandse handbal de laatste jaren met drie kampioenschappen op rij. Desondanks is het niet het resultaat dat de boventoon voert in Amsterdam-Noord.

Ricardo Clarijs: “VOC Amsterdam blijft een echte opleidingsclub. Deze club heeft hele andere doelen en ambities in vergelijking met de andere clubs. Alles wordt in het werk gesteld om de meiden naar de top te brengen. Niemand krijgt er een euro voor. De speelsters werken keihard. Dat doe je als je iets wil bereiken.

Vanuit de jeugd wordt vanuit een specifieke visie getraind. Niemand krijgt iets cadeau en iedereen moet er keihard voor werken. Britt Maarschalkerweerd is er een mooi voorbeeld van. Ze kwam anderhalf jaar geleden naar VOC en investeert in haar eigen ontwikkeling. Ze reist vier keer in de week naar Amsterdam. Ze heeft grote stappen gemaakt. Vorige week maakte ze haar debuut en daar kan ze mooi op terug kijken. Ze speelde goed, maakte een doelpunt en heeft een mooi visitekaartje afgegeven.“

“Momenteel is er weer een talentvolle lichting waarvan er drie talenten bovenuit springen. Er is grote kans dat Zoë Sprengers, Nikita van Vliet en Britt van der Baan volgend jaar in een Europese topcompetitie spelen. Ik denk dat ze toe zijn aan een stap en er is al Europese interesse voor deze speelsters”, laat VOC-trainer Ricardo Clarijs ten slotte weten.

Geschreven door:

Rik Verkaik

Geschreven door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Op bezoek bij vrijwilligersfeest in Amsterdam-Oost

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam