Dione Housheer: ‘Er zal nu veel meer strijd om de titel zijn’
Dione Housheer in actie tijdens WK Handbal in Japan tegen Cuba Foto: © Orange Pictures / Henk Seppen

“Onwijs tevreden en enorm voldaan! Het hele WK is een achtbaan geweest, met wisselende emoties en prestaties. Fantastische wedstrijden, maar ook verloren partijen. Ik heb vooral ontzettend veel geleerd in die weken en ben blij dat ik in een aantal wedstrijden mijn steentje heb mogen bijdragen en heb kunnen proeven aan een groot toernooi. Ben héél blij dat ik dit avontuur met deze groep heb mogen meemaken en dat we dan ook nog goud wonnen, maakt het echt iets onbeschrijfelijks”, aldus Dione Housheer, terugkijkend op het Wereldkampioenschap Handbal, waar ze samen met haar teamgenoten de gouden plak veroverde.

VTA Sport stelde een aantal vragen aan de voormalige VOC-technicus en huidig wereldkampioen, die momenteel het publiek vermaakt op de Deense handbalvelden.

Dione Housheer: ‘Er zal nu veel meer strijd om de titel zijn’
Dione Housheer en Estavana Polman tijdens Nederland Zuid Korea op het WK in Japan.
Foto: © Orange Pictures / Henk Seppen

Ben je tot dusverre tevreden over de prestaties van Nykøbing Falster?

“Niet helemaal eigenlijk. Vorig seizoen speelden we een heel sterk seizoen, maar dit jaar hebben we helaas een moeilijke start gehad. Door veel blessures misten we belangrijke speelsters en überhaupt de mogelijkheid om goed door te wisselen. Mede daardoor wisten we veel wedstrijden niet te winnen en dat is mentaal wel een klap.

Momenteel gaat het echter weer de goede kant op en de komende periode moeten we gewoon punten pakken. Er zit dus een stijgende lijn in en dat is fijn, daar houden we nu ook de focus op. We strijden voor een plek in de play offs, dus er moet zeker nog wel een tandje bij en dan kan de competitie écht losbarsten. Pieken op het juiste moment is het doel!”

Hoe gaat het met jouw persoonlijke handbalontwikkeling?

“Mijn ontwikkeling gaat de goede kant op. Het eerste jaar in Denemarken was het vooral onwijs wennen en settelen. Nieuwe dingen kosten onbewust altijd veel energie en dat maakt ook dat het even duurt voor je qua handbal weer je draai gevonden hebt.

We zijn nu anderhalf jaar verder en ik kan wel zeggen dat ik steeds meer een dragende speelster ben. Ik maak veel minuten en kan daardoor veel ervaring opdoen en mezelf blijven ontwikkelen.”

Bevalt het leven nog in Kopenhagen?

“Ja, heel goed zelfs! Kopenhagen is een onwijs leuke stad waar van alles te doen is. Vooral in de zomer als het lekker warm is, loopt de stad vol toeristen. En Kopenhagen heeft ook gewoon een hoop mooie plekken. Ik vind het heerlijk dat er behalve veel handbal ook veel afleiding te vinden is. Dat mijn bankrekening daar soms anders over denkt kunnen we beter achterwege laten ;)”

Ga je weleens op de koffie bij Debbie Bont?

“Toevallig zijn we afgelopen week samen wezen eten. Maar die koffie uitnodiging heb ik nog niet gehad. Dus Deb? ;)”

Rinka Duijndam, Bo van Wetering, Dione Housheer, Larissa Nusser en Merel Freriks tijdens WK finale Nederland tegen Spanje.
Foto: Foto: © Orange Pictures / Henk Seppen

Sta je nog lang onder contract bij Nykøbing Falster?

“In december heb ik mijn contract met 2 jaar verlengd. Dus ik ben hier nog een poosje te vinden.”

Wat is jouw absolute droomclub om ooit nog voor uit te komen?

“Poeee best lastige vraag, er zijn zoveel echt goede clubs. Toch denk ik dat ik dan voor Gyor in Hongarije ga. Een paar jaar geleden ben ik samen met twee anderen op trainingsstage geweest bij Gyor en hebben we een aantal dagen alles van dichtbij mogen meemaken. Heel gaaf en super indrukwekkend. Een mooie club met goede faciliteiten en natuurlijk niet te vergeten fantastische prestaties! Maar andere Champions League clubs mogen zich ook zeker melden hoor ;)”

Volg je de verrichtingen in de Eredivisie? Wie wordt er volgens jou kampioen dit jaar?

“De eredivisie volg ik zeker, voornamelijk de prestaties van VOC natuurlijk. Dit jaar is de competitie een stuk spannender dan voorgaande jaren, dat maakt het wel een stuk leuker. Er zal nu veel meer strijd om de titel zijn en die is ook zeker niet zomaar gestreden. Toch denk ik dat VOC er weer met de titel vandoor gaat”, laat Dione Housheer ten slotte weten.

Interview door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

VTA Sport
vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

VTA Sport: Interview met handbalprof Dione Housheer

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam