Dalfsen-trainer Monique Tijsterman kijkt uit naar handbaltopper met VOC

De in Amsterdam geboren Dalfsen-trainer Monique Tijsterman kijkt uit naar de eerste handbal kraker bij de dames in de Eredivisie 2017/2018. “Spannend gaat het zeker worden”, laat de coach aan VTA weten een dag voor de clash tussen Dalfsen en VOC.

Tijsterman staat dit jaar voor het eerst als hoofdcoach aan het roer bij de Overijsselse handbalclub. Ze is de opvolger van Peter Portengen, die is overgestapt naar Kras/Volendam. Tijsterman tekende bij Dalfsen een contract voor twee jaar. Ze was tot voor kort als coach actief bij de nationale handbalacademie op Papendal. Daarvoor was Tijsterman coach van de handbalmannen van Lions. Daarmee werd ze twee keer landskampioen.

De Overijsselse handbalsters zijn volgens de in Dalfsen woonachtige coach momenteel goed bezig.”Het gaat goed hier. We zijn natuurlijk lekker begonnen met het winnen van de supercup. Dat was een mooi begin. Het is altijd een goede wedstrijd om het seizoen mee te beginnen. Europees gezien verloren we in de uitwedstrijd van Galytchanka waarna we het thuis toch recht konden zetten en de volgende ronde wisten te bereiken.

Daarna speelden we twee wedstrijden voor de Nederlandse competitie die we wonnen waarna het tijd was voor de tweede ronde van de EHF cup. Daar verloren we van het Tsjechische DHK Banik Most. Daar kan ik een heel lang verhaal van maken maar zij waren op dit moment gewoon de betere ploeg. Jammer, want we willen zover mogelijk komen uiteraard. Maar aan de andere kant kunnen we ons nu volledig focussen op de Nederlandse competitie”, laat de Dalfsen-coach vrijdagmiddag weten.

Tijsterman vervolgt: “Wedstrijden tegen VOC zijn duels op zich. Dan moet je er gewoon staan met zijn allen. Je moet er klaar voor zijn en topfit zijn en in mijn beleving zijn we dat momenteel. We zullen morgen ook heel hard moeten werken en alles zal moeten kloppen. Het wordt sowieso een spannende wedstrijd.”

De kracht van de Amsterdamse ploeg zit volgens de Dalfsen coach in de mix tussen ervaring en jonge talenten. Tijsterman: “Ze hebben een aantal geroutineerde spelers zoals bijvoorbeeld Rachel de Haze. Daar omheen goede talenten. Dione Housheer is bijvoorbeeld één van die talenten. Dat kan een topper worden. Eigenlijk is ze dat al een beetje. Een speelster met heel veel kwaliteiten in ieder geval.”

VOC uit Amsterdam-Noord dat eerder tijdens de competitie al van Quintus won, komt bij Dalfsen ook een bekende tegen. Dalfsen speelsters Quinty van der Horst stapte na het gewonnen kampioenschap met VOC over naar Dalfsen. “Met Quinty gaat het goed. In het begin moest ze nog wennen aan de trainingsintensiteit. We trainen zeven keer in de week. Morgen komt Quinty zeker binnen de lijnen tegen haar oude ploeg en dat is natuurlijk bijzonder voor haar. Quinty van der Horst en Nikki Wilsterman zijn onze twee linkerhoeken. Die wisselen elkaar af en vullen elkaar prima aan.”

Dat VOC-trainer Ricardo Clarijs vaak Larissa Nusser en Yara ten Holte aanwijst als dé belangrijke schakels binnen Dalfsen kan Monique wel begrijpen. “Ik begrijp wel dat Ricardo dat zegt en zo ziet. Maar om die twee optimaal te kunnen laten functioneren moeten we allemaal top zijn. Maar ik moet zeggen, Larissa is niet voor niets talent van het jaar geworden en hikt tegen Oranje aan. En Yara als keepster met daarvoor een goede verdediging is ook top. Yara wisselt trouwens af met twee keepers en die doen het ook goed moet ik zeggen.”

De eredivisietopper tussen VOC Amsterdam en Dalfsen begint morgen om 19:00 uur in Dalfsen in Sporthal de Trefkoele+.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Op de YouTube video het einde van de tweede play off wedstrijd tussen Dalfsen en VOC in het seizoen 2017/2018 waar VOC uiteindelijk landskampioen van Nederland werd.

Gerelateerd artikel:

We gaan niet voor spek en bonen de play offs in 

Groen/Zwart gekleurde VOC talententrein blijft maar doordenderen