Oranje pakt Zilver bij Fiba 3x3 WK in Nantes
Het oranje kwartet Foto: fiba.com

Oranje pakt Zilver bij FIBA 3×3 WK in Nantes

De basketballers van Apollo die op het WK 3 x 3 in Nantes voor het Nederlands team uitkwamen hebben woensdagavond een knappe prestatie geleverd. Joey Schelvis, Sjoerd van Vilsteren, Jesper Jobse en Bas Rozendaal pakte in Frankrijk de zilveren plak. In de Finale bleek regerend wereldkampioen Servië net aan met 21-18 net te sterk.

The road to the final

De Orange Lions wonnen in Frankrijk tijdens de poulewedstrijden van Zuid Korea, USA, Indonesië en Nieuw Zeeland. In de kwartfinale moest Rusland het onderspit delven, en tijdens de halve finale was Oranje te sterk voor Slovenië.

TOKYO

Onlangs maakte het IOC bekend dat het 3×3 Basketbal vanaf 2020 op het programma zal staan tijdens de Olympische Spelen.

EK op het Museumplein

Deze zomer, van 7 tot en met 9 juli, vindt het EK voor 3×3 basketbal plaats op het Amsterdamse Museumplein. De beste 3×3 basketballers uit Europa strijden dan om de Europese titel van de grootste urban teamsport. De Nederlandse 3×3 mannen maken kans op de titel. In 2016 won Oranje de bronzen plak. In 2019 vindt ook het WK plaats in Amsterdam.

Zomerprogramma

Apollo Amsterdam startte onlangs een 3×3 traject waarmee de Amsterdamse club zich in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond, ook gaat richten op 3×3 basketbal. Apollo Amsterdam ziet 3×3 basketbal als een nieuw essentieel onderdeel van het basketbalaanbod van de club. Met het 3×3 zomerprogramma erbij biedt Apollo nu het hele jaar door basketbal aan de fans, spelers en sponsoren aan. Hierdoor kan de basketbalclub Apollo en de sport bekender maken binnen de Amsterdamse community én bij het Nederlandse publiek. Apollo Amsterdam en kledingsponsor Oqium zullen de beste 3×3 teams kleden tijdens de binnen- en buitenlandse toernooien deze zomer.

vrijetijdamsterdam.nl