‘Amstelpark is een echt begrip in de tenniswereld’
Foto via Amstelpark

VTA Sport van Vrije Tijd Amsterdam is constant op zoek naar leuke sportverhalen in en rondom Amsterdam. In dat kader stelde we een aantal vragen aan Hans Puijker, de manager van Amstelpark Tennis.

Wilt u allereerst Amstelpark eens kort introduceren?

“Amstelpark is een echt begrip in de tenniswereld. We zijn één van de grootste tennisclubs van het land en staan bekend als hét opleidingscentrum voor talentvolle jeugdspelers. Maar ook de recreant komt bij Amstelpark volledig aan zijn/haar trekken. Naast tennis bieden we tevens padel en squash aan op het park. Een professionele tennisclub en tennisschool voor spelers van alle leeftijden en niveaus op een prachtige locatie aan de rand van het Amsterdamse Bos.”

‘Amstelpark is een echt begrip in de tenniswereld’
De buitenbanen. Foto via Amstelpark

Welke activiteiten vinden er bij Amstelpark plaats?

“Tennislessen, tenniskampen voor kids (iedere schoolvakantie), KNLTB competities in het voorjaar en najaar (zowel Tennis als Padel), Open Toernooi, internationale en nationale toernooien, interne tennistoernooien en competities, tennis clinics, Tennis Toss, Padeltoernooien.”

‘Amstelpark is een echt begrip in de tenniswereld’
Padelbanen bij Amstelpark. Foto via Amstelpark

Moet je lid zijn om mee te kunnen doen aan de activiteiten?

“Iedereen is van harte welkom bij Amstelpark om deel te nemen aan onze activiteiten. Voor zo goed als alle activiteiten geldt dat een lidmaatschap niet nodig is. Ook de tennislessen kunnen zonder problemen zonder lidmaatschap worden afgenomen. Alleen voor de officiële KNLTB tennis- en padelcompetities geldt dat een lidmaatschap verplicht is.”

Kunnen jong en oud zich bij Amstelpark vermaken?

“Vanaf de leeftijd van 4 jaar is iedereen van harte welkom bij Amstelpark. Er bestaat uiteraard geen maximum leeftijd. Het is enorm belangrijk om veel in beweging te zijn en daarom moedigen we jong en out aan om lekker bij ons te komen sporten.”

Worden er competitiewedstrijden en toernooien georganiseerd?

“Amstelpark neemt met een groot aantal teams deel aan de KNLTB tennis- en padelcompetities in het voorjaar en het najaar. Daarnaast organiseren we (inter)nationale toernooien voor toptennissers en veel leuke toernooien en interne competities voor de recreatieve tennisser.”

‘Amstelpark is een echt begrip in de tenniswereld’
Foto via Amstelpark

Welke activiteiten vinden er naast tennis plaats?

“Naast tennis is padel momenteel helemaal hot. Ook voor padel organiseren we toernooien en competities.”

Hebben jullie veel moeten improviseren door de Coronacrisis?

“Tennis en padel behoorden tot de groep sporten die als eerst weer mochten worden beoefend, na de uitbraak van het coronavirus. Uiteraard kon dit alleen onder strikte voorwaarden. In eerste instantie mocht er alleen nog maar buiten worden getennist. Bij Amstelpark worden alle tennislessen normaliter op de binnenbanen gegeven. Op die manier kunnen ze altijd doorgaan. Door de nieuwe regels moesten we de lessen starten op de buitenbanen wat begrijpelijkerwijs behoorlijk wat creativiteit vereiste om alles te kunnen plannen. Daarnaast diende het clubhuis de eerste weken dicht te blijven. Ondertussen is het clubhuis weer open en zijn de binnenbanen weer in gebruik. Maar net als overal in Nederland moeten we natuurlijk scherp blijven om een veilige omgeving voor iedereen te bieden.”

‘Amstelpark is een echt begrip in de tenniswereld’
Foto via Amstelpark

Wat is het hoogtepunt in de historie van Amstelpark?

“Dit zijn waarschijnlijk de 2 landskampioenschappen gewonnen door de Amstelpark Eredivisie teams in de jaren 90. Daarnaast vormt de opening van ons nieuwe clubhuis een aantal jaar geleden een iets recenter hoogtepunt. Ook de aanleg van onze nieuwe binnenbanen en de padelbanen kunnen als recente hoogtepunten worden aangemerkt.”

Heeft u nog iets toe te voegen?

“Bij Amstelpark hebben we in totaal 18 buitenbanen (gravel), 11 binnenbanen (hardcourt), 3 padelbanen en 10 squashbanen. Leden kunnen banen bij ons vooraf reserveren en hoeven dus niet op de club af te hangen. Op deze manier weet je altijd zeker dat je een baan hebt als je naar het park komt. Naast de lidmaatschappen kan er dus ook los een baan worden gereserveerd. In het clubhuis hebben we een grote sportshop van TennisDirect waar kleding, schoeisel en rackets worden verkocht. Uiteraard met een bespanservice. We bieden tennislessen aan voor alle niveaus en leeftijden en werken met een zomerseizoen en een winterseizoen. Inschrijven voor het komende winterseizoen is nu mogelijk”, laat Hans Puijker ten slotte namens Amstelpark weten.

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl