Waar kan ik mijn lege batterijen inleveren?
Batterijen. Credits: Pixaby

Waar kan ik mijn lege batterijen inleveren?

Heeft u lege batterijen die niet meer opgeladen kunnen worden? Let u er dan alstublieft op dat u deze lege batterijen inlevert bij de verschillende inleverpunten die daarvoor bestemd zijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat lege batterijen in uw eigen vuilnisbak belanden.

In batterijen kunnen namelijk stoffen zitten die schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast zijn de metalen waar een batterij onder meer van zijn gemaakt te hergebruiken.
Lege batterijen kunnen ingeleverd worden bij alle winkels en supermarkten die batterijen verkopen.

Daarnaast kun je ze in de regel vaak kwijt bij het gemeentelijk depot, de chemokar, campings en op basisscholen. Op de website van Stibat kunt u een kijkje nemen als u wilt zien waar er allemaal inleverpunten zijn.

Stibat is een non-profitorganisatie die alle spelers faciliteert die betrokken zijn tijdens de levenscyclus van batterijen en accu’s. Zij bieden verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een circulaire economie.

Stibat streeft naar maximaal hergebruik van producten en grondstoffen en zorgt voor een veilige en verantwoorde verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving. Daarnaast hebben ze veel kennis, ruime ervaring en een breed netwerk.

Batterijen worden op diverse manieren gebruikt

Batterijen worden op diverse manieren gebruikt. Zo worden er onder andere accubatterijen voor foto- en videocamera’s, mobiele telefoons en snoerloos gereedschap gebruikt. Dit zijn echter maar enkele tipjes van de sluier.

Voor een ruim aanbod en dito informatie kun je een kijkje nemen op batterijdiscounter.nl. Daar vindt je mega interessante informatie over batterijen zoals Alkaline AAAA batterijen en/of AA batterijen.

vrijetijdamsterdam.nl