Subsidie voor eigenaren koopwoningen

Subsidie voor eigenaren koopwoningen

Anno 2019 staat bij steeds meer burgers duurzaamheid hoog in het vaandel. Maar, niet alleen bij u of bij mij, in Den Haag staat het ook hoog op de politieke agenda. Inwoners die een koopwoning hebben waar zij zelf in wonen, kunnen als zij dat huis duurzaam isoleren, in aanmerking komen voor subsidie van het rijk. Deze aanvraag moet dan wel ingediend worden door de Vereniging van Eigenaren. Het subsidiepotje voor particulieren is op. Kopers kunnen 20% terug gestort krijgen met de notitie erbij dat de werkzaamheden pas gestart mogen worden als de aanvraag is goed gekeurd. Althans, als u gebruik wilt maken van de voordelige regeling!

Om subsidie voor isolatie toegekend te krijgen moet de Vereniging van Eigenaren minstens twee soorten isolaties aangeven, die u uiteraard, in uw eigen woning zelf moet toepassen. De VVE kan de subsidie ook voor gebouwen die zij in beheer hebben aanvragen.

Het wordt zelfs zo gestimuleerd dat de VVE bij extra isolatie in een gebouw van appartementen, bovenop de 20% korting, € 4000,- per appartement kunnen ontvangen. Dan kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Soorten isolatie die mogelijk zijn

Er zijn diverse soorten isolatie mogelijk. U kunt kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, maar u kunt er ook voor kiezen om speciale ‘isolatie’ rolluiken aan te schaffen. Naast de isolatie zijn ze brandwerend én inbraak werend.

Voordat u tot de beslissing komt om uw woning te isoleren is het raadzaam om te kijken welke isolatie al in uw woning aanwezig is. En kijk of u zelf maatregelen kunt nemen door naden en kieren te dichten of folie achter uw radiatoren te plakken.

Financieringsmogelijkheden

Zit u krap bij kas en wilt u wel isolatie in uw woning toepassen? Er zijn diverse regelingen om voordelig aan financiering te komen. Let wel op wat u doet: geld lenen kost geld.

vrijetijdamsterdam.nl