Waar zie je de Eurovisie Songfestival 2021 finale op TV?
Foto via Eurovisie Songfestival 2021

Waar zie je de finale van het Eurovisie Songfestival 2021 op TV? De voorbeschouwing op de finale van het Eurovisie Songfestival start vanavond om 20:25 uur op NPO1. Op dezelfde zender start om 21:00 uur de uitzending met daarin de grande finale van het Eurovisie Songfestival 2021. De uitzending op NPO1 duurt tot 01:15 uur.

Tijdens het voorprogramma om 20:25 uur blikt Rik van de Westelaken vanuit Ahoy vooruit naar de grote finale. Dit doet hij samen met een speciale gast. Tijdens deze uitzending worden de landen besproken die hun opwachting maken tijdens de finale. Er wordt ook geschakeld met presentatoren en artiesten backstage. Daarnaast komen er nog veel meer dingen rondom het Eurovisie Songfestival 2021 aan bod.

De grote finale

Het programma met daarin de grote finale start om 21:00 uur. In totaal maken 26 landen hun opwachting tijdens de finale show. In Nederland zijn natuurlijk alle ogen gericht op Jeangu Macrooy. De in Suriname geboren artiest maakt namens Nederland als 23e deelnemer zijn opwachting.

Cyprus is het eerste land dat het podium in Ahoy zal betreden. San Marino is het laatste land dat haar opwachting maakt voor de 3500 aanwezige toeschouwers.

Rondom de finale is er nog meer spektakel te verwachten. Zo zal onder andere de 16-jarige dj Pieter Gabriel op spetterende wijze de openingsmuziek voor zijn rekening nemen. Op dat moment komen de deelnemende landen het podium op.

Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit zullen ook zingen voordat de finale van start gaat. Andere artiesten die hun opwachting zullen maken zijn onder andere Afrojack, Glennis Grace en Wulf.

Duncan Laurence is vanwege zijn Corona besmetting helaas niet aanwezig in Ahoy. Laurence zal desondanks een rol spelen tijdens de avond. Niet live maar digitaal zal zijn nieuwe single te horen zijn.

Nabeschouwing

Op NPO1 blikken Paul de Leeuw en Astrid Joosten met gasten terug op het slotspektakel van het Eurovisie Songfestival. De uitzending van OP1 start om 01:15 uur en zal om 02:05 uur eindigen. De presentatoren staan vast, de gasten die aanschuiven zijn op dit moment nog niet bekend gemaakt.

PS Volg ook ons blog over het Eurovisie Songfestival 2021