VR Arcade: “Ervaringen beleven in een grote virtuele omgeving”
Foto via VR Arcade

Vrije Tijd Amsterdam is altijd en zeker ten tijde van Corona op zoek naar leuke verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Sander Bos, Managing Director van VR Arcade.

Kun je VR Arcade allereerst eens introduceren?

“VR Arcade is een relatief jong bedrijf (november 2016) dat gespecialiseerd is in multiplayer VR. Dat wil zeggen dat je samen met vrienden of vriendinnen daadwerkelijk in een grote virtuele omgeving bevindt waarin je verschillende ervaringen kan beleven.”

Wat is jouw rol bij VR Arcade?

“Ik ben algemeen directeur van de VR Arcade. Maar ik ben zeker niet degene die dit fantastische concept zoals wij het aanbieden bedacht heeft. Dat is Wilco Vos, onze technische directeur.”

Aan welke ervaringen kan deelgenomen worden?

“Je kan (afhankelijk van de locatie) vanaf 2 tot 6 spelers een ervaring beleven. Dit is afhankelijk waar je voorkeur naar uit gaat. Zo hebben we:

Overrun Stage I en Stage II: Dit zijn twee avonturen spellen waar je in verschillende werelden de fouten van een gekke onderzoeker te niet moet doen en op zombie jacht gaat.

Strike Team Delta: Defenders of Earth: Deze ervaring is meer voor de gevorderde VR speler. In deze ervaring red jij de wereld van een alien invasie. Je reist naar een aantal werelden waarin jij met je team een drone moet beschermen die informatie verzamelt zodat jullie de invasie kunnen afslaan!

The Heist: Wanneer je fan bent van escape rooms is dit jouw ding. In deze ervaring word jij met je team klaargestoomd voor een SWAT team. Doel, red de gijzelaars die opgesloten zitten in de bank.

Toon Strike: Deze ervaring is ideaal voor families en de wat jongere spelers. In een leuke kleurrijke wereld zoek jij met je team rare kleine wezentjes die de orde proberen te verstoren.

VR Arcade heeft meerdere locaties met elk weer een eigen twist. Op onze website VR Arcade staat precies uitgelegd wat je waar kan beleven!”

Hebben jullie veel moeten improviseren i.v.m. Corona?

“Het Corona virus heeft een grote impact gehad op ons, gelukkig hebben we met goede maatregelen nog tot in december 2020 gasten mogen ontvangen. We moesten net als andere bedrijven alleen wel de horeca sluiten en het aantal bezoekers terug brengen naar 4 spelers.”

Wat is het hoogtepunt in de historie van VR Arcade?

“Dat is redelijk recent en het zijn er meerdere. De eerste is op het gebied van innovatie. Vorig jaar heeft ons R&D team in Groningen een oplossing bedacht voor onze pc-rugzakken. Als enige partij bieden wij nu dezelfde ervaring aan als vroeger maar nu streamen onze brillen naar de computers. We kunnen dus wel de beeldkwaliteit blijven garanderen maar zonder een warme hete pc op je rug. Dit bevordert de beleving enorm. Op dit moment draait deze test alleen nog in VR Arcade Amsterdam Noord, maar zal spoedig ook bij onze andere locaties worden uitgerold. (VR Arcade Ahoy Rotterdam, VR Arcade Coronel en VR Arcade Westerunie)

Het tweede hoogtepunt was Q4, 2020. We wisten dat we door het virus veel minder tickets gingen verkopen dus hebben we onze focus vol ingezet op ons franchise product. Het resultaat hiervan is dat we drie extra locaties erbij hebben gekregen, en dat vol in de Corona periode! Dit geeft ons uiteraard een heel goed vooruitzicht de komende periode.

Hoe gaat het met de ontwikkeling van VR-gaming in het algemeen?

“VR is dankzij een bril als de Oculus Quest 2 steeds meer een mainstream product aan het worden waardoor een grotere groep in aanraking komt met VR. In het verlengde hiervan gaat de innovatie van de VR spellen ook in rap tempo en staat er de komende jaren een hoop leuks te gebeuren”, laat Sander Bos ten slotte namens VR Arcade weten.

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam