Unmute Us:
Unmute Us afgelopen zaterdag in Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bij evenementencollectief Unmute Us heerst nog steeds onvrede. Ook na de persconferentie die dinsdagavond werd gegeven door demissionair minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte. “150.000 demonstranten, 10 steden, 1 eis: het volledig openen van de evenementensector. Een gedeelte gaat vanaf 25 september van het slot, de buiten evenementen. De eerste stap lijkt gezet, maar met het buitenseizoen dat bijna ten einde is zijn we er nog lang niet”, is te lezen via de social media pagina van Unmute Us.

“We mogen binnen open op een capaciteit die moeizaam werkbaar is, een capaciteit van 75% en open tot 0:00 uur. We mogen zelfs onze bezoekers vragen om niet te dansen. Hugo de Jonge geeft aan dat de ‘discopiek’ van eind juni de aanleiding is om niet zomaar alles te doen. Een fout van Hugo zelf die nu in onze schoenen geschoven wordt.

Het moge duidelijk zijn dat de reactie van het kabinet niet is waar we met z’n allen op hadden gehoopt en afgelopen weekend de straat voor op zijn gegaan. Ze maken het onze sector bewust heel erg moeilijk en nog steeds onwerkbaar. Opnieuw worden we keihard gemute. Wij zullen niet stoppen”, aldus Unmute Us.

Of en wanneer er verdere acties komen is nog niet bekend.