Unmute Us maakt startlocaties protestmarsen bekend
Credits: Unmute Us

Actiegroep Unmute Us heeft zojuist de startlocaties van de protestmarsen bekend gemaakt. Eindhoven is op het laatste moment nog toegevoegd. De marsen starten zaterdagmiddag vanaf 14:00 vanuit Amsterdam (RAI), Eindhoven (Ketelhuisplein), Groningen (Concourslaan), Nijmegen (Waalkade), Rotterdam (Wilhelminakade) en Utrecht (Lepelenburg). Volgens de evenementenbranch kunnen festivals veilig plaatsvinden. Zaterdag eisen ze dat festivals en evenementen per 1 september weer op volledige capaciteit worden toegestaan.

De festivalbranche kondigde op 13 augustus aan in actie te komen nadat er tijdens een Coronapersconferentie wederom een worst was voorgehouden aan de evenementensector.

“Nog steeds geen goed nieuws voor onze evenementen. Het is tijd om van ons te laten horen. We roepen op tot een vreedzame demonstratie in de vorm van een protestmars: ‘𝙐𝙣𝙢𝙪𝙩𝙚 𝙐𝙨! Na maandenlange inspanningen vanuit de evenementensector om te voldoen aan de wensen van de overheid, staan we met onze rug tegen de muur.

Tijdens de recente persconferenties kregen festivals wederom geen groen licht, ondanks de belofte dat deze weer konden plaatsvinden wanneer iedereen die dat wil is gevaccineerd. Dat moment is nu, maar de belofte is officieel gebroken.

Daarom roept de festivalbranche jongeren en makers op zich te laten horen tijdens de protestmars ‘Unmute Us!’. Deze vreedzame demonstratie vindt op zaterdag 21 augustus plaats in verschillende steden in Nederland. Met ‘Unmute Us’ maken we een vuist. We geven een duidelijk signaal af richting Den Haag: zo kan het niet langer, we laten ons niet de mond snoeren. Support deze actie en deel dit bericht”, was te lezen in de oproep van Unmute Us.

De organisatoren roepen deelnemers op spandoeken mee te nemen, de longen uit hun lijf te roepen en te vragen of hun vrienden mee komen doen. Er zullen tijdens Unmute-Us verschillende artiesten optreden. Line up, sprekers, looproutes en meer info over wat je kan verwachten worden op de speciale website door de organisatie bekend gemaakt.

Check www.unmute-us.nl voor meer info en de laatste ontwikkelingen.