Sublime komt met clubavonden in het weekend met Rob Manga en Turne Edwards
Rob Mango. Foto credits: © Sublime

De Amsterdamse dj’s Rob Manga en Turne Edwards gaan beiden een radioprogramma maken op radiozender Sublime. Turne Edwards gaat vanaf vrijdag 5 februari elke vrijdagavond het programma ‘The Sublime WeekendMix’ maken. Daarin mixt hij de beste hiphop, soul, R&B en funkmuziek aan elkaar. Rob Manga start vanaf zaterdag 6 februari met tussen 21.00 en 00.00 uur zijn wekelijkse programma ‘The Groove’, waarin hij ook verschillende stijlen aan elkaar mixt.

DJ Turne, met zijn roots liggende in Detroit, is onder andere bekend van zijn sets op Lowlands, Boogieball, de officiële afterparty van North Sea Jazz, Mysteryland en Latin Village. Ook was hij finalist op het WK 2019 voor dj’s in Taiwan en heeft hij menig keer onder andere samen met DJ Jazzy Jeff gedraaid.

Turne Edwards: “Na jaren overal en nergens in binnen- en buitenland te hebben gedraaid ben ik enorm trots om nu bij mijn favoriete zender mijn eigen show te gaan maken. Elke vrijdagavond music to feed your soul and get your weekend started right. Ik prijs mijzelf zeer gelukkig om al zo lang te mogen doen wat ik doe over de hele wereld. Ik heb echt alles gezien maar nothing beats coming home. Sublime was altijd mijn station als ik onderweg op avontuur was. Ik wilde niets anders horen. En nu is het mijn home. Trots om onderdeel van deze familie te zijn en elke vrijdag aan de slag te kunnen om je weekend zo funky en warm mogelijk te kunnen starten. I can’t wait to get it on!”

Turne Edwards.
Foto credits: © Sublime

Rob Manga heeft als dj in het voorprogramma gestaan van onder anderen Chaka Khan, Nile Rodgers & Chic, Gregory Porter, D’Angelo, Angie Stone, Earth, Wind & Fire en De La Soul. Ook op North Sea Jazz en Lowlands maakte hij veelvuldig zijn opwachting.

Rob Manga: “Toen de eerste lockdown uitbrak en al mijn gigs voor clubs en festivals verdwenen dacht ik: ‘wat nu?!’ Mijn liefde voor muziek kon ik niet meer kwijt. Toen ben ik voor mensen die thuis zitten muziek gaan draaien vanuit mijn studio. Dat werd opgepikt door Sublime en zij vroegen me voor hen te komen draaien. Het was alsof ik thuiskwam. Sublime, het grootste radiostation voor Funk Soul en Jazz staat thuis 24/7 aan. In mijn radioshow The Groove krijg je de beste funk, soul, disco, r&b en hiphop in de mix! Get your groove on!’’

Onderdeel nieuwe programmering Sublime

Het feit dat we elkaar nog steeds niet in cafés en clubs mogen treffen heeft ervoor gezorgd dat Turne Edwards en Rob Manga hun beroep als dj al geruime tijd niet kunnen uitoefenen. Daar probeert Sublime met beide heren verandering in te brengen door twee energieke avonden te programmeren met heerlijke en dansbare soul, funk, r&b, disco en hiphop. Hiermee wil Sublime elke vrijdag- en zaterdagavond van 21:00 tot 00:00 een vleugje van de magie uit de clubs naar de huiskamers brengen.

De programma’s zijn onderdeel van de nieuwe programmering die Sublime op 1 februari lanceert. Daarin is onder andere een nieuwe ochtendshow van Jaap Brienen, iedere werkdag van 07.00 tot 10.00 uur, opgenomen. Francis Broekhuijsen verzorgt een dagelijkse avondshow, terwijl Candy Dulfer voor zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur is vastgelegd.