Gay bioscopen in Amsterdam

Ben je op zoek naar gay bioscopen in Amsterdam? In de hoofdstad zijn verschillende plekken waar je een gay bioscoop kunt vinden. Ben je nog nooit in een gay cinema geweest? Hier worden films getoond met homoseksuele content. In deze plekken is er ruimte om jezelf of medebezoekers op een seksuele manier te vermaken. Vaak zijn de gay bioscopen in Amsterdam een combinatie van filmhuis, darkroom gedeelte en seksshop. Vrije Tijd Amsterdam ging op onderzoek uit in de stad, op zoek naar bioscopen voor gays. Bekijk hier het overzicht met gay bioscopen in Amsterdam.

William Higgins’ le Salon, B1 Sexshop en Cinema, Man to Man Shop en Cinema

B1 Sexshop en Cinema

De B1 Sexshop en Cinema is één van de gay bioscopen in Amsterdam. Er is niet alleen een bioscoop in Amsterdam. Er zijn ook B1 Seksshops in Den Bosch, Putte en Sluis. Een plezierige, ongedwongen sfeer staat bij deze gay bioscoop hoog in het vaandel. De gay bioscoop ligt op de tweede etage. Er is niet alleen vertier voor LHBTI personen. Op de eerste etage is er een hetero bioscoop ingericht. Gedurende de dag worden er verschillende seksfilms vertoond. Bezoekers kunnen op een van de banken plaatsnemen.

Je kunt hier niet alleen naar erotische films kijken. Er is een groot assortiment met seksartikelen verkrijgbaar. Er zijn vaak leuke aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken.

De gebroeders Martin en Harrie van Bree zijn de oprichters van de seksshops. Zij zijn hun ondernemende leven gestart als groenteboer. Vervolgens hebben ze een postorderbedrijfje opgestart. In die tijd was de pil nog staatsbezit en waren condooms alleen te verkrijgen bij de drogist of in andere winkels. Het alternatief was voor het zingen de kerk uit of een kleine erbij.

Start seksimperium

Martin en Harrie waren 17 en 18 toen ze van start gingen met hun seksimperium. Het postorderbedrijf luisterde naar de naam Nameru (Nationale Medische Rubber-artikelen). Acht jaar lang ging alles bij het bedrijf voortvarend. Ze stuurden mensen hun folders en stonden op de markt waar ze condooms verkochten. Deze gingen als warme broodjes over de toonbank.

Op de markt waren de marktlieden degene die de condooms als eerste kochten. Ze werden niet alleen gekocht voor eigen gebruik. De condooms werden door de marktlieden ook gekocht om weer door te verkopen.

Martin en Harrie kregen door dat ze met condooms net zoveel verdienden als de verkoop van uien. De verkoopwaar werd vervolgens uitgebreid met seksboekjes en verhuur en verkoop van seksfilms. De boekjes werden uit Denemarken geïmporteerd.

In 1969 werd een pand in de Heistraat gekocht. Dit was een klein kantoortje, wat opslagruimte en een etalage om te laten zien wat er verkocht werd. Op de openingsdag handelde Martin in seksartikelen en verkocht Harrie nog groente op de markt. In de avonduren werd de kas opgemaakt.

Daar kwamen ze erachter dat er met seks veel meer geld was verdiend. Vanaf dat moment richtten de twee broers zich gezamenlijk helemaal op de seks. De sekswinkel kreeg de naam ‘Kobenhavn’. Ze werden ook eigenaar en uitgever van een aantal seksbladen. De tweede winkel werd opgericht in Den Bosch. Binnen 4 jaar hadden de twee broers hun shops verspreid over Zuid-Nederland. Later kwam daar ook de shop in Amsterdam bij.

Ligging en bereikbaarheid

Deze locatie ligt dichtbij het befaamde Rembrandtplein en het Thorbeckeplein. Op deze pleinen kun je terecht voor allerlei gezelligheid. Er zijn kroegen, restaurants, clubs, hotels en coffeeshops op de pleinen aanwezig.

Deze gay bioscoop ligt op loopafstand van de Reguliersdwarsstraat. Dit is de bekende homostraat in Amsterdam. In deze straat vind je allerlei lhbti + uitgaansgelegenheden. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke locaties om te bezoeken. Er zitten allerlei restaurants waar je lekker een hapje kunt eten.

Woon je in Amsterdam? Dan kun je de B1 Sexshop en Cinema het beste per fiets op lopend bereiken. Per openbaar vervoer zijn er voldoende mogelijkheden om deze locatie te bereiken. Zo stoppen er een aantal trams op het Rembrandtplein of de Vijzelstraat. Vanaf daar is het maar een klein stukje lopen.

Er zijn eveneens meerdere opties om je auto te parkeren. Een optie is om je bolide te parkeren bij Q-Park The Bank Rembrandtplein of Q-Park Waterlooplein. Bij deze parkeergarages kun je online reserveren. Je kan natuurlijk ook elders in de stad parkeren. Daar zijn vaak wel hoge kosten aan verbonden.

Toegangsprijs gay bioscoop: € 10,-

Gay bioscopen in Amsterdam

Adres: Reguliersbreestraat 4-6

William Higgins’ le Salon

Sexshop William Higgins’ le Salon is de tweede in het rijtje van gay bioscopen in Amsterdam. Je kan hier genieten in een erotische cinema. In deze salon zijn eveneens sextoys, dvd’s en lingerie te koop. Le Salon Amsterdam is er niet alleen voor gay mannen. Deze bioscooplocatie is er ook voor hetero’s. Je kan hier naar een erotische film kijken op een spannende locatie.

De erotische bioscoop is aangepast naar de behoeften van de gasten. De entreekaart koop je in de erotiekshop. In deze bioscoop zijn diverse gloryholes en een playroom aanwezig. Bij William Higging’ le Salon is ook een algemene cruis ruimte aanwezig. In deze ruimte worden er doorlopend op een groot scherm verschillende films afgespeeld. Er zijn ook wc’s en lockers waar je gebruik van kunt maken. Drankjes zijn te bestellen bij de kassa. De ruimte wordt omschreven als een veilige en hygiënische omgeving.

Als je een entreekaart hebt gekocht mag je tot sluitingstijd (22:00 uur) in de bioscoop verblijven. Stelletjes, mannen en vrouwen zijn hier allemaal welkom. Ben je een roker? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er is hier een rookruimte aanwezig.

Ligging en bereikbaarheid

De William Higging’ le Salon is gelegen in de Nieuwendijk. Dit is een drukke winkelstraat in het centrum van Amsterdam. Amsterdammers kunnen op de fiets springen om deze locatie te bereiken. Het is ook mogelijk om de shop met de auto te bereiken. Je kunt dan het beste parkeren op de parkeerplekken van parkeerplaats Q-Park Nieuwendijk. Je kunt ook parkeren op de Prins Hendrikkade. Vanaf daar is het een minuut lopen naar de bioscoop. Wil je per openbaar vervoer reizen? Dan kun je het beste een kijkje nemen op 9292.nl.

Toegangsprijs gay bioscoop: € 11,50

Gay bioscopen in Amsterdam

Adres: Nieuwendijk 22

Man to Man Shop en Cinema

In de Man to Man Shop en Cinema is een bioscoop aanwezig. Hier worden biseks en films met twinks getoond. Er is ook een mixed-sex erotische shop met artikelen voor hem en haar te vinden.

Deze entertainment locatie is opgestart door de mensen die in de jaren 80 en 90 de Man to Man shop hebben uitgebaat. Zij zijn op deze wijze weer terug op het oude nest. De plek wordt omschreven als meeting point voor mensen die van twink films houden. Het is enerzijds vertrouwd en ze proberen ook nieuw elan te brengen.

Ligging en bereikbaarheid

Deze locatie is gelegen in de Spuistraat. Je kunt deze plek om meerdere manieren bereiken. De Man to Man Shop ligt op 10 minuten wandelen van het Amsterdam Centraal Station.

Adres: Spuistraat 21