DJ Shannon Delani: “Deze zomer knallen op de Sexy By Nature stage”
DJ Shannon Delani

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar mooie DJ-verhalen in en rondom Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan de veelbelovende DJ Shannon Delani.

Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben geboren in Amsterdam, maar getogen in Ouderkerk aan de Amstel. Het Amsterdamse accent heb ik altijd wel een beetje gehouden, net zoals de humor. Ik ben wel in voor een gebbetje! 😉

Welke muziekgenre(s) draai jij het meest? Welke stijl ligt het dichtst bij je?

Voornamelijk tech-house met een latin groove. Het heeft in ieder geval altijd een tropisch tintje en vaak verwerk ik er vocals in van urban muziek of van oude Funk/Soul nummers van vroeger. Ik dacht dat m’n stijl nog niet herkend zou worden, maar laatst had een vriendin van me SLAM aanstaan op de radio en toen dacht ze ‘hey dit klinkt als Shannon’, en dat klopte. Ik was toen namelijk in de studio bij hun een live-set aan het draaien haha.

Hoe heb je de Coronaperiode ervaren? Heb je toch nog iets met muziek kunnen doen?

Het was heel jammer dat we niet meer konden optreden, maar ik maak er altijd het beste van. Daarom heb ik zeker niet stilgezeten en heb ik aan m’n muziek gewerkt en onder andere een mini-documentaire gemaakt welke te vinden is op mijn YouTube kanaal. Ik wilde m’n muziek graag blijven delen, dus heb ik m’n eigen livestreams georganiseerd, waar andere DJ’s kwamen draaien zoals Charmes en Jennifer Cooke. Ook heb ik gedraaid bij anderen, zoals het Semifest in de A’DAM Toren, bij Dina van Diest in de koepelgevangenis van Breda, maar ook op de landelijke TV bij HouseFanatics.

DJ Shannon Delani: “Deze zomer knallen op de Sexy By Nature stage”
DJ Shannon Delani

Hebben je ouders een belangrijke rol gespeeld in het muzikale pad dat je nu aan het bewandelen bent?

Ja, toen m’n vader als hobby mixjes ging maken op de computer ben ik ook begonnen met het mixen van muziek. En zo pakte ik eigenlijk al snel door om er meer werk van te gaan maken. Ze gaan ook vaak mee naar mijn boekingen. Leuk he!

Reactie VTA: Yes, zeker leuk!

Wat is het hoogtepunt in je carrière als dj?

Dat is zeker weten Tomorrowland! Ik kan niet wachten om aankomende zomer te knallen op de Sexy By Nature stage tussen de grootste artiesten ter wereld. Ook heb ik net mijn debuut gemaakt op Ibiza bij onder andere club Eden.

Heb je ook al eigen muziek uitgebracht?

Jazeker, ik heb mijn eerste track ‘Fiesta’ uitgebracht op SONO Music, dat is het label van Sunnery James & Ryan Marciano en het sub-label van Armin van Buuren. Dat nummer heeft in de grootste playlists gestaan op Spotify, zelfs in de Viral top 50 van Nederland. Ik heb daarnaast nog een ander nummer uitgebracht met het bekende stemmetje van Schiphol ‘Mind your step’. En er komt nog meer aan deze zomer!

Ik zag dat je bij Ajax hebt opgetreden. Hoe was dat?

Super leuk! Het is natuurlijk toch wel iets waar je trots op bent als je voor je favoriete voetbalclub mag draaien. Het was een ludieke actie ter promotie van de nieuwe tenues. Ik was een jaartje of 17, dus het was toen erg bijzonder om bekende spelers zoals Blind en Cillessen ineens in het echt te zien.

Deze zomer op Mysteryland optreden zag ik. Kijk je er al een beetje naar uit?

Ja ik heb daar mega veel zin in! Mysteryland is een toonaangevend festival in Nederland en ik weet zeker dat het helemaal los gaat die dag.

Heb je een ultieme dj droom op het gebied van een feest/festival waar je echt nog eens zou willen draaien?

The Cercle zou ik super vet vinden! Zij organiseren altijd hele indrukwekkende sets op hele toffe locaties, zoals tussen de vliegtuigen en in kastelen. Of dat nou voor een groot publiek is of niet, voor mij gaat het om de setting en de sfeer die er hangt. Als ik iedereen zie genieten, geniet ik ook! En om in de AJAX-sfeer te blijven, in de Johan Cruijff Arena met Sensation zou ik wel echt heel vet vinden.

DJ Shannon Delani: “Deze zomer knallen op de Sexy By Nature stage”
DJ Shannon Delani
Foto credits: Wouter Keuris Fotografie

Wat vind je van het Amsterdam Dance Event?

ADE is top! Altijd gekkenhuis, maar supergezellig! Het is speciaal dat één keer per jaar alle Nederlandse DJ’s op dat moment niet de wereld overvliegen, maar tegelijkertijd in onze stad zijn. En dat iedereen vanuit het buitenland naar Amsterdam komt.

Heb je muzikale ambitie? Wat zou je in de toekomst willen bereiken?

Zeker, heel veel ambitie haha! Meer muziek uitbrengen en mijn boekingen in het buitenland verder uitbreiden, vooral in Spanje. Ik wil graag doorgroeien tot een grote artiest, maar ik ben ook heel nuchter, dus ik blijf gewoon hard werken en geniet van elke show die ik doe.

Er is ook een documentaire over je gemaakt. Kun je daar iets meer over vertellen?

Het is een korte documentaire waarin je kennis maakt met mij en een stukje van de muziekindustrie. Hiervoor ben ik ook naar Ibiza gevlogen en er komen verschillende namen in voor. Ik hoop dat ik anderen met mijn verhaal kan inspireren! Het is zeker een kijkje waard.

Heb je nog iets toe te voegen?

Bedankt voor het interview! Ik zou zeggen; kom gezellig een dansje doen bij m’n shows en blijf me vooral volgen via m’n socials.

Reactie VTA: Jij ook bedankt en gaan we zeker doen!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam