DIT IS DE SELECTIE VAN DE AMSTERDAMSE POPPRIJS
Fotocredits: Richard Tas Photography

Het breekt weer los in de stad! Dit najaar strijden dertig bands om de winst tijdens de Amsterdamse Popprijs. Verdeeld over vijf voorrondes presenteren de bands zich voor een nieuw publiek en een jury bestaande uit muziekindustrie professionals.

De voorrondes vinden begin september plaats in de Q-Factory, Doka, Cinetol, Crea en Splendor. De halve finales zijn in oktober in de bovenzaal van Paradiso en de finale is in november in de Melkweg. De bands die je dit jaar ziet zijn:

Bernice Aloyse, Captain Felix, Erik Reino, Nevin, Klezmagic, Cloud Cafe, Oliver Aron, INBRANDERS, Sachee, Panda Noir, Liam Pek, Stemin, Floodlines, Max Hell, Died, NO JIM, Maria Stella, La Roska, Sydney Imani, JOBIM, Elaine, Lizet Aviva, OATS, Marble Waves, Sai & Alex Croce, Lorem Ipsum, INKT, Maya Shanti, Lousy Slumbers en Pablo Massizzo.

Meer informatie over de indeling van de voorrondes en de kaartverkoop volgt in augustus.

De winnaar van de Amsterdamse Popprijs voegt zich in een rij met oud winnaars waaronder Marathon, Ben Forte, WIES, Tape Toy en The Great Communicators. Daarnaast gaat de winnende band naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit een waardecheque voor Dijkman Muziek, studiotijd bij Studio peggy51, een photoshoot door Richard Tas Photography, repetitietijd bij de Q-Factory en meer.

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. In haar vierentwintigjarige bestaan is de ‘Popprijs’ een instituut geworden. Amsterdamse bands krijgen de kans om zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. De voorrondes vinden plaats bij kleinere Amsterdamse podia, de halve finales in Paradiso en de finale in de Melkweg.

Deze competitie geeft bands de kans te spelen op gerenommeerde podia in Amsterdam, daar waar je als beginnende band niet snel zal spelen. Voor vele deelnemers bleek de Popprijs bovendien een springplank naar een succesvolle carrière. Bekende winnaars zijn onder andere Marathon, Ben Forte, WIES, TAPE TOY, Jagd, Sarah-Jane, The Great Communicators en Yori Swart.