De leukste salonboten in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar de leukste salonboten in Amsterdam? In de hoofdstad zijn genoeg mogelijkheden om per boot over de grachten te gaan. Er zijn salonboten voor verschillende groepsgroottes te boeken. De diensten worden door meerdere ondernemingen aangeboden. Instappen kan vanaf diverse locaties in de stad. Een salonboot kan voor diverse gelegenheden worden geboekt. Op de meeste schepen zijn cateringmogelijkheden zodat je niks tekort hoeft te komen. Vrije Tijd Amsterdam heeft een lijstje gemaakt met de leukste salonboten in Amsterdam. We zijn blij dat we na de Coronaperiode eindelijk weer lekker over de grachten in Amsterdam kunnen varen!

Classic Boat Tours, Rederij ’t Smidtje, Rederij Prinsengracht, Rederij De Jordaan, Rederij Aemstelland

Classic Boat Tours

Via familiebedrijf Classic Boat Tours kun je per salonboot door Amsterdam varen. Dit rondvaartbedrijf bevindt zich in het Amstel Hotel en organiseert al ruim 20 jaar rondvaarttochten. Je kunt bij dit bedrijf een keuze maken uit drie verschillende salonboten. Deze boten luisteren naar de namen PRIX D’EAU, LA REINE en LIBELLE.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
De leukste salonboten in Amsterdam
Rechts, een van de boten van Classic Boat Tours. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Via Classic Boat Tours vaar je volgens dit bedrijf in stijl en met klasse over het water. Je kunt meevaren met  families, vriendengroepen, zakenrelaties of collega’s. De medewerkers geven aan dat je een unieke en onvergetelijke rondvaart zult beleven.

 

De tochten worden omschreven als onvergetelijke belevenissen en worden naar wens van de klant samengesteld. De service is flexibel en er zijn allerlei mogelijkheden. Je kunt voor luxe gaan met champagne, kaviaar en luxe hapjes. Er zijn eveneens hamburgers en frisdrank te verkrijgen. Het familiebedrijf verwelkomt je graag aan boord van één van de leukste salonboten in Amsterdam.

Voordelen

Er worden voordelen beschreven door Classic Boat Tours. Flexibiliteit, ervaring en maatwerk zijn hier voorbeelden van. Er kan voor entertainment, muziek, eten, drinken en een vaarroute worden gezorgd. Meevaren kan al vanaf 2 personen.

Afname van drankjes en hapjes zijn zelf te bepalen. Varen kan al vanaf 1 uur. De boten van deze organisatie varen elektrisch, uitstoot vrij, duurzaam en fluisterstil.

De opstapplek van dit hotel is bij het befaamde Amstel Hotel. Vanaf deze locatie ben je binnen een mum van tijd in het centrum van Amsterdam, De Pijp en Amsterdam Oost. In deze buurten zijn vele leuke dingen te beleven. Het zit vol met gezellige barretjes en restaurants. Ook zijn er veel mogelijkheden voor theater en musea! Een uitje met een salonboot is dus prima te combineren met een andere activiteit.

Ligplaats: Professor Tulpplein 1 (Amstel Hotel)

’t Smidtje (Rederij)

Bij Rederij ’t Smidtje kun je met drie verschillende salonboten de gracht op. De rederij bestaat al meer dan zeventien jaar. De mensen van ’t Smidtje stellen dat Amsterdam het mooiste is vanaf het water. Ze laten dit graag zoveel mogelijk gasten ervaren. Ze zijn er trots op een betrouwbare partner te zijn voor meerdere doelgroepen.

De leukste salonboten in Amsterdam
Een salonboot van Rederij ’t Smidtje.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Andere schepen

Naast salonboten kun je hier vaartochten beleven in andere schepen. Duurzaamheid staat bij deze rederij hoog in het vaandel en daarom varen de boten elektrisch door de stad.

De schepen kunnen geselecteerd worden op basis van type vaartocht en groepsgrootte. Inspiratie kun je halen uit de foto’s die op de website staan. Er worden diverse arrangementen aangeboden.

Deze ligplaats is gelegen aan de Ruysdaelkade in de Pijp in Amsterdam Zuid. Vanaf deze plek zou je dus zo deze bruisende buurt in kunnen duiken. Je bent vanaf hier ook redelijk snel in het centrum van de stad. In de buurt van deze ligplek bevinden zich een aantal befaamde musea waar je een bezoekje aan zou kunnen brengen.

Ligplaats: Ruysdaelkade 174

Rederij Prinsengracht

Via Rederij Prinsengracht kun je een salonboot huren in Amsterdam. Op de salonboten kunnen jullie vrijgezellenfeesten, bruiloften en bedrijfsuitjes beleven. Er wordt ook gevaren tijdens events zoals het Amsterdam Light Festival en Koningsdag.

Er worden diverse arrangementen aangeboden. Deze zijn volgens de rederij tegen de scherpste prijzen te boeken en naar wens in te vullen.

De leukste salonboten in Amsterdam

Vier luxe salonboten

Deze rederij biedt vier luxe salonboten aan. De boot gaat het water op met een schipper en gastvrouw. Een tocht met luxe klassieke boot is een geweldige manier om een goed beeld te krijgen van alle grachten.

Hospitality staat bij hier hoog in het vaandel. Dit is terug te zien op de boten. Een salonboot kan als privé boot gehuurd worden. Daarvoor wordt een prijs per uur berekend. Daar bovenop komen de kosten voor hapjes en drankjes. Alle details staan beschreven op de website.

De Prinsengracht ligt in het centrum van de stad. In deze beroemde Amsterdamse straat is veel te beleven. Je zou er bezoekjes kunnen brengen aan heerlijke restaurants. Vanaf de opstapplek kun je je ook snel verplaatsen naar andere plekken in Amsterdam.

Ligplaats: Prinsengracht 648-1

Rederij De Jordaan

Deze Jordanese rederij is in 2014 opgericht door Reinhard Adriaanz Spronk en Miloe van Bodegraven. Rederij De Jordaan vaart met twee salonboten. De ene boot heet Farahilde en de andere Welmoed. Je kan de salonboten huren voor een privé rondvaart met schipper voor groepen tot 12 personen.

Twee typen boten

De Welmoed is een klassieke salonboot. Het schip is gebouwd in Friesland. Het is een fluisterstille stalen boot, gemaakt van mahoniehout en eiken. In de Welmoed kunnen 1 tot 12 passagiers mee. De Farahilde oogt klassiek en is gebouwd in Alkmaar. Het is een fluisterstille geklonken stalen versie met een salon van teakhout. De salonboot is gemaakt om 1 tot 8 personen rond te varen. Met kinderen is het maximaal 10 personen.

De Egelantiersgracht ligt in de Jordaan. Dit is een zeer gezellige buurt in Amsterdam. In de Jordaan zijn een hoop leuke dingen te beleven.

Ligplaats: Egelantiersgracht 18C

Rederij Aemstelland

De Rederij Aemstelland is in 2000 gestart. Er worden vaartochten op 3 salonboten aangeboden. Varen in Amsterdam kan met salonboten Elisabeth, Jean Schmitz of Monne de Miranda. Je kan hier een privé boot huren met schipper voor uw eigen gezelschap. De salonboten worden omschreven als stijlvol en comfortabel. Ze zijn je graag van dienst van diner cruise tot aan een bruiloft, feest of zakelijk evenement.

Ligplaats: Binnenkant 1

Rederij Aemstelland

 

Cruise With Us

Via de medewerkers van Cruise With Us kun je op een stijlvolle manier een boottocht meemaken. Rederij Cruise With Us heeft drie verschillende salonboten. De namen zijn Valentijn, Soeverein en Prins van Oranje. De vaarten zijn geschikt voor 2 tot 500 personen. Deze boten varen op de Amsterdamse grachten. Aan boord vindt live-cooking plaats. De gastheren van dit bedrijf vinden eten en drinken aan boord enorm belangrijk. Op de salonboten worden diner cruise borrels georganiseerd. Er kan ook gevaren worden terwijl je van lekkere hapjes geniet. Er worden ook tochten gevaren met een ontbijt cruise, brunch cruise, lunch cruise, high tea cruise en een borrel cruise. Terwijl er gevaren wordt kun je een verjaardag, babyshower, jubileum, personeelsfeest, bedrijfsuitje, vergadering en een huwelijk (laten) organiseren.

De Marnixstraat ligt in het centrum van de hoofdstad. Vanaf deze straat kun je je ook naar andere leuke plekken in de stad verplaatsen.

Adres: Marnixstraat 263 H