De beste virtual reality ervaring in Amsterdam
Foto credits: © Kirsten van Santen

Ben je op zoek naar Virtual Reality Amsterdam? Vind je het leuk om je in een VR omgeving te bevinden? Virtual Reality is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Door een speciale VR-bril wordt de zichtbare werkelijkheid vervangen door beeld dat door een computer gegeneerd is. Met de bril sluit je je helemaal van de buitenwereld af. Speciaal voor de liefhebbers stelden wij een blog met ‘de beste virtual reality ervaring in Amsterdam’ samen.

Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Noord, Stadsdeel Nieuw-West, Stadsdeel Zuidoost

Stadsdeel Centrum

MY ESCAPE CLUB

De MY ESCAPE CLUB ligt aan de Weteringschans in Amsterdam. In deze locatie zijn verschillende VR ruimtes. Je kunt hier bijvoorbeeld deelnemen aan het spel ‘Zombie Warriors’. Dit is een high-end VR-game waarin jij en je vrienden de zombies zullen bevechten in een speciale omgeving. Volgens de mensen van MY ESCAPE CLUB is het spel een extreem intense en dynamische ervaring met een duidelijke schrikfactor en een paar features die als een verrassing komen tijdens het spel. Het is een van de meest team gerichte VR spellen. Je communiceert niet alleen met je teamgenoten, je kunt ook andere spelers genezen en ze neerschieten. Houd je van games als Counter-strike of Quake Arena? Of ben je een fan van laser-tag of air-soft? Wellicht vind je ‘Shmooter’ dan ook leuk om te spelen. Dit is een death-match arena in cyberpunk-stijl, waar je tegen je teamgenoten speelt. Robots en mensen begonnen de oorlog en nu ben jij een van hen! Je kunt dit spel alleen of in een team spelen.

Er zijn in de buurt van de ‘MY ESCAPE CLUB’ genoeg leuke dingen te doen. Je zou een bezoekje dus kunnen combineren met iets anders leuks om te doen in Amsterdam. Vanaf deze locatie loop je zo richting het centrum van de stad. Je kan ook naar de bruisende wijk De Pijp in Amsterdam Zuid wandelen.

Adres: Weteringschans 187A HS

Stadsdeel Noord

A’DAM Toren

In de imposante A’DAM Toren kun je tegenwoordig in een virtuele achtbaan plaatsnemen, waarna je op spectaculaire wijze dwars door Amsterdam wordt gereden. Je boekt een rit voor € 5,- waarna je met een VR-bril een ritje maakt, dwars door onder andere de Amsterdamse grachtengordel, langs het Anne Frank Huis, naar het Museumplein en over ’t IJ. De achtbaan start en eindigt vanaf de A’DAM Toren.

Deze locatie ligt aan de kade van ’t IJ in Amsterdam Noord. In de buurt zijn allerlei leuke dingen te bezoeken.

Adres: Overhoeksplein 1

A’DAM VR Game Park

In de kelder van de A’DAM Toren ligt het A’DAM VR Game Park. Deze ruimte is 600m2 groot. Je kan hier de wereld ontdekken van grenzeloze verbeelding met de meest exclusieve VR games zoals sensationele 4D simulaties, zinderende free-roaming zombie shooters en escape rooms. Dit is het grootste VR game park van Nederland. Zowel particulieren als groepen kunnen hier terecht.

Het A’DAM VR Game Park ligt aan het water in Noord. Dichtbij zijn vele horecagelegenheden en andere leuke dingen om te bezoeken.

Adres: Overhoeksplein 15

Lightning VR Amsterdam Noord

Wat kun je verwachten bij Lightning VR Amsterdam Noord? Deze locatie heeft allereerst een grote speelzaal. Je kunt meekijken met ingame beelden. Een main game duurt 20 minuten en kan gespeeld worden door 2 tot 5 spelers. Het scorebord werkt per team. Verder kun je diverse VR mini-games spelen, is er een pooltafel, zijn er bordspellen en arcadekasten. Er is ook een gezellige bar en lounge om na afloop even bij te komen en te kletsen. “Zet je VR-bril op, houd je shotgun goed vast en bescherm je teamgenoten tegen een invasie. Wees tactisch, werk samen en houd je hoofd koel, het lot van de wereld ligt in jullie handen”, aldus de organisatie van deze VR-plek in Amsterdam-Noord.

Deze plek bevindt zich in de Business Center Kaap Noord. Amsterdam Noord zit vol leuke plekken. Er zijn genoeg plekken waar je kunt winkelen, activiteiten kunt beleven en een ruime keuze aan gezellige horecagelegenheden.

Adres: Asterweg 19E1

Stadsdeel West

VR GameHouse

VR GameHouse is een amusementscentrum in Amsterdam. Iedereen is hier van harte welkom. Op deze locatie kunnen bezoekers terecht voor Virtual Reality Gaming. Het bedrijf is opgericht door Gosia en Chris. Zij geven via de website aan dat ze het geweldig vinden om de liefde voor de spellen met hun klanten te delen. Je kunt hier saampjes heen gaan maar ook als groep kun je hier terecht.

Deze locatie ligt in Amsterdam West. Er zijn in de buurt nog meer dingen te beleven. Zo zou je een bezoekje aan Museum Het Schip of het Holland Casino kunnen brengen.

Adres: Gyroscoopweg 102

Lightning VR Westerunie

Lightning VR Westerunie komt voort uit een samenwerking tussen VR Arcade en nachtclub Westerunie. Je kunt hier in een vierkante ruimte Virtual Reality raming in groepsvorm beleven. Ben je weleens met 6 spelers tegelijkertijd op VR-missie gegaan? Een goede samenwerking is net als bij het echte leger of een stat-team erg belangrijk. Je zal een tactisch plan moeten bedenken en het is cruciaal om de rust te bewaren. Bij deze locatie van Arcade kan gekozen worden uit 2 verschillende games.

Deze locatie is gelegen op het Westergasterrein. Deze plek is een culturele trekpleister in Amsterdam. Er is op cultureel- en uitgaansgebied van alles te doen. Ook vind je er allerlei horecagelegenheden.

Adres: Klönneplein 4-6

Stadsdeel Nieuw-West

VR Experience Amsterdam

Bij VR Experience Amsterdam kun je plezier beleven met een virtual reality-bril op. Je zal je begeven in een virtuele wereld waar je games speelt en gave ervaringen beleeft. Een sessie duurt 75 minuten. De games en ervaringen zijn onderverdeeld in de categorieën zwaarden en schieten, ritme games en ervaringen.

De Tom Schreursweg is een smalle polderweg tussen Geuzenveld en Halfweg. Geuzenveld is een wijk in de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Geuzenveld wordt aan de noordzijde begrensd door de Haarlemmerweg en aan de zuidkant door Sportpark Ookmeer.

Adres: Tom Schreursweg 10-D

VR games Amsterdam

Bij VR games Amsterdam van UP Events stap je nieuwe werelden in. Op het moment dat de bril op gaat, ben je in een virtuele wereld waar minigames gespeeld worden en waar je vette ervaringen beleeft. Je hebt hier een ruimte met 4 headsets. Deze speciale VR sets bestaan uit een VR-bril en twee controllers waarmee je de spellen kunt spelen. Met de bril op heb je 360 graden zicht in de game en alle bewegingen die je maakt gebeuren ook echt in het spel. Er is ook een Virtual Reality Race Simulator inclusief racestoel en Thrustmaster stuurwiel. Het wordt door UP Events omschreven als next level racen.

Adres: Tom Schreursweg 8

Stadsdeel Zuidoost

Gamestate Arena!

Deze locatie staat niet voor niks in ons artikel over virtual reality in Amsterdam. Deze grote hal is gelegen op de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost. Gamestate ArenA ligt dichtbij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Volgens velen is het zelfs de grootste speelhal van de Benelux. In de hal is ruimte voor 1250 meter aan game plezier. Naast virtual reality ervaringen zijn er nog veel meer leuke dingen te beleven.

Dichtbij kun je in de Johan Cruijff ArenA een wedstrijd van Ajax bezoeken. Er zijn op de Johan Cruijff boulevard nog veel meer leuke dingen te doen. Allereerst is er een groot aanbod van horecagelegenheden. Daarnaast zit er onder andere een bioscoop, grote wooboulevard, vele winkels en de Media Markt.

Adres: Johan Cruijff Boulevard 183-187