Anne-Fay's Reaspora vinyl release, nieuwe 'Eurovision' video en theatertour
Anne-Fay Foto credits: © Music Boutique

Reaspora, het debuutalbum van zangeres Anne-Fay verschijnt vandaag op vinyl, via haar label Onyx & Ivory. Ter gelegenheid van de release, brengt ze een nieuwe videoclip voor de album single ‘So Many Days’ uit, in samenwerking met ‘Eurovision Host City Rotterdam’. Daarnaast kondigt ze een verlenging aan van haar succesvolle theatertour, die begin 2023 tourt langs ruim 20 nieuwe theaters door Nederland.

Reaspora album

Anne-Fay is een zangeres met een witte huid en zwarte moeder. Ze voelt een tweestrijd tussen haar zwarte familiegeschiedenis en haar witte privilege. Wat is haar identiteit? Wat betekent het om white-passing te zijn? Om dit te onderzoeken reisde ze samen met haar broer, filmmaker en schrijver Felix Kops, de diaspora van haar familie af langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana. Het Reaspora album is geproduceerd door Morgan Avenue (S10, Willem), Jeremia Jones (Damian Marley, Ed Sheeran) en Kwame Yeboah (Stevie Wonder, Shaggy). Het album is verkrijgbaar bij Plato of online via linktr.ee/Anne_Fayy.

So Many Days – Rotterdam Eurovision Host City version

Ter ere van de vinyl release is sinds vandaag ook de nieuwe videoclip voor de album single So Many Days te zien. In de clip paradeert Anne-Fay, vergezeld door een groep dansers, op een vrachtwagen dwars door Rotterdam. De video is in samenwerking met Eurovision Host City gemaakt en is tevens de gebruikt als officiële aftermovie voor Gemeente Rotterdam / Eurovisie Songfestival 2021.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

Reaspora theater tour

Haar Trans-Atlantische onderzoek en de muziek vormen ook de basis voor haar theatershow, die ze in samenwerking met Dox produceerde en in 2021 werd genomineerd voor de BMG Bank Theaterprijs. De show tourt begin 2023 langs ruim 20 nieuwe theaters door heel Nederland.